spot_img

Koud winterweer op komst, maar niet voor lang

De bewolking bleef gisteren nog wat langer hangen dan voorspeld in het zuidwesten. Deze ochtend is het op de meeste plekken helder. Maar regionaal kan er mist ontstaan in de vroege uurtjes van dinsdagochtend.

Regionaal mist, later overal zonnig

Op de eerste dag van de astronomische winter liggen de temperaturen in de morgen overal onder het vriespunt. Op de meeste plekken tussen -2°C en -4°C. Vooral op de plaatsen waar er mist voorkomt kan het glad zijn op de wegen door aanvriezende mist. In de loop van de voormiddag lost de mist aan een vrij snel tempo op. Enkel in het noordoosten kan de mist vrij hardnekkig zijn. De temperaturen stijgen in de loop van de dag naar 2°C. Er staat een lichte oostenwind, en door de zon zal het niet al te koud aanvoelen buiten.

Ook morgenochtend koud met mistkansen, de temperaturen zijn vrij gelijkaardig aan vandaag. Ook morgen zal de zon volop van de partij zijn. Donderdagochtend nog vorstkansen, maar in de loop van de dag stijgt de temperatuur richting 5°C. Vrijdag verloopt zacht met kans op regen. Kerst gaat waarschijnlijk ook vrij zacht en wisselvallig verlopen, maar hier bestaat nog onzekerheid over. Ook de periode na Kerst is nog onzeker.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen