spot_imgspot_img

Kraakpand aan de Catharinastraat in Breda

Het voormalige kraakpand aan de Catharinastraat in Breda is al jaren een doorn in het oog van het stadsbestuur en omwonenden. Het pand, dat lange tijd bewoond werd door krakers, verkeert al geruime tijd in een staat van verloedering.

De eigenaar, vastgoedhandelaar Van Hooijdonk, en de gemeente Breda maken elkaar nu het verwijt dat ze niet genoeg doen om het pand aan een nieuwe bestemming te helpen.

Kraakpand

Van Hooijdonk vindt dat hij flinke financiƫle schade heeft geleden als gevolg van het verloederde pand. De rechter is het met hem eens en heeft de gemeente Breda veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. Hoe hoog deze vergoeding precies wordt, zal worden bepaald door een onafhankelijk bureau.

Marcel van Hooijdonk eist maar liefst 1.406.000 euro van de gemeente, vermeerderd met de wettelijke rente. Het is nog maar de vraag of hij dit bedrag daadwerkelijk zal krijgen. De gemeente heeft namelijk aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter.

Catharinastraat in Breda

Het is triest om te zien hoe het voormalige kraakpand aan de Catharinastraat in Breda steeds verder wegzakt in een staat van verloedering. Het is belangrijk dat er snel actie wordt ondernomen om het pand weer een nieuwe bestemming te geven.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
onbewolkt
13.9 ° C
15.6 °
11.3 °
88 %
2.3kmh
8 %
zo
20 °
ma
19 °
di
24 °
wo
17 °
do
20 °
spot_imgspot_img