Landelijke Opschoondag om bewustwording te creëren over zwerfafval

Landelijke Opschoondag om bewustwording te creëren over zwerfafval
© Nieuws Vandaag

Op zaterdag 18 maart vindt de 21e editie van de Landelijke Opschoondag plaats, georganiseerd door Nederland Schoon. Op deze dag gaan mensen in heel Nederland de straat op om zwerfvuil op te ruimen. Het thema van dit jaar is ‘Wat pak jij op?’, wat benadrukt dat het belangrijk is om zwerfvuil op te rapen en op te ruimen. Het doel van de Landelijke Opschoondag is om bewustwording te creëren over zwerfafval en mensen aan te moedigen om actie te ondernemen voor een schone omgeving.

Regio

Het is een mooie gelegenheid om samen met buurt- en wijkbewoners aan de slag te gaan voor een schone wijk. Het is mogelijk om op eigen initiatief samen met vrienden, familie, buren of collega’s de handen uit de mouwen te steken. Hierbij kan gedacht worden aan het afvalvrij maken van straten, parken, pleintjes, vijvers en grachten. Maar het is ook mogelijk om aan te sluiten bij één van de initiatieven die door Nederland Schoon zijn opgezet. En zelfs een eigen actie starten kan ook.

Het is belangrijk om te beseffen dat afval niet op straat thuishoort en dat iedere actie telt. Zwerfafval heeft niet alleen een negatieve impact op het milieu, maar ook op het straatbeeld en de leefbaarheid van een wijk. Het opruimen van zwerfvuil draagt bij aan een schone omgeving en zorgt ervoor dat het afval niet in de natuur belandt.

Aanpak zwerfafval

Het is niet alleen belangrijk om zwerfvuil op te ruimen, maar ook om bewustwording te creëren over het voorkomen van zwerfafval. Nederland Schoon roept dan ook op om samen na te denken over hoe we zwerfafval kunnen voorkomen. Het verminderen van afval begint immers bij de bron. Hierbij kan gedacht worden aan het verminderen van verpakkingen, het scheiden van afval en het stimuleren van hergebruik.

Tijdens de Landelijke Opschoondag zijn er afvalgrijpertjes en zakken beschikbaar gesteld door Nederland Schoon. Het is echter ook mogelijk om zelf handschoenen en eventueel een eigen afvalgrijper mee te nemen. Zo kunnen we met z’n allen aan de slag gaan voor een schone omgeving.

Landelijke Opschoondag

De Landelijke Opschoondag is een mooi moment om stil te staan bij het belang van een schone omgeving en om samen de handen uit de mouwen te steken. Jong of oud, iedereen is welkom om deel te nemen. Laten we samen ons steentje bijdragen aan een schone en leefbare omgeving!

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
14.7 ° C
15.6 °
13.4 °
70 %
7.2kmh
75 %
do
15 °
vr
13 °
za
12 °
zo
8 °
ma
8 °

Gerelateerde artikelen