spot_imgspot_img

Het weer van vandaag: We gaan langzaam richting de herfst

Het weerbericht voor vandaag in Nederland biedt een gevarieerd beeld, met wisselende weersomstandigheden over het hele land. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten.

Ochtendweer

In de ochtenduren wordt het noorden van Nederland getrakteerd op bewolkte luchten, waarbij af en toe regenval wordt verwacht. In tegenstelling tot het noorden blijft de rest van het land grotendeels gespaard van neerslag, met hier en daar zelfs een glimp van de zon. De wind waait uit het zuidwesten tot westen en heeft een matige intensiteit. Langs de kust en op het IJsselmeer blijft de wind aanvankelijk vrij krachtig tot krachtig, met windkracht 5 tot 6.

Middag

Naarmate de dag vordert, blijft het noorden onder de invloed van bewolking en sporadische regen. Elders in het land blijft het overwegend droog, met hier en daar perioden van zonneschijn. De middagtemperatuur wordt geschat op ongeveer 17°C. De wind handhaaft zijn zuidwestelijke tot westelijke richting en blijft matig van kracht, terwijl hij langs de kust en op het IJsselmeer nog steeds vrij krachtig tot krachtig is, met windkracht 5 tot 6.

Avondvoorspelling

In de avond zullen er nog steeds wolkenvelden aanwezig zijn, met mogelijk wat regen in het noordoosten van het land. De wind komt voornamelijk uit het zuidwesten en varieert van zwak tot matig boven land, terwijl hij aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig blijft.

Nachtelijk weer

Tijdens de nacht blijft het over het algemeen droog in bijna alle regio’s van Nederland. De minimumtemperaturen variëren van ongeveer 16°C in het noordwesten tot ongeveer 10°C in het zuidoosten. De wind zal zwak tot matig zijn en hoofdzakelijk uit het zuidwesten komen. Aan de kust en op het IJsselmeer blijft de wind vrij krachtig tot krachtig, met windkracht 5-6.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
onbewolkt
13.9 ° C
15.6 °
12.3 °
86 %
2.7kmh
10 %
zo
20 °
ma
19 °
di
24 °
wo
17 °
do
17 °
spot_imgspot_img