Leef gelukkig en groener

Eet chocolade elke dag een stukje chocolade, liefst zo puur mogelijk! In chocola zitten namelijk stoffen die je hersenen positief beïnvloeden. Er zitten stofjes in die je gelukkiger maken maar ook eerder verliefd. Witte chocolade is geen chocolade en melk chocolade bevat meer suiker  en vet en  je kan er ook dik van worden. Neem dus niet meer dan een stukje per dag…hoe meer pure cacao,  hoe beter!

Zonlicht

De zon zorgt ervoor dat je lichaam vitamine D aanmaakt. In voeding zit ook vitamine D maar slechts minimaal. Zonlicht vult wel onze tekorten van vitaminen D snel aan en daarom is het belangrijk om ook bij een beetje zonnige dag buiten op te laden. Vitamine D maakt o.a. hormonen aan die je het gevoel geven gelukkiger te zijn.  Verliefdheid wordt door de zon ook gestimuleerd en met namen bij mannen waarbij het  testosterongehalte wel met dertig procent kan toenemen. In de zomer krijgt iedereen voldoende zonlicht en moet je je huid niet te veel belasten met een teveel aan zonnen stralen dat de huid oud maakt en je DNA kan beschadigen.

Bewegen en naar buiten

Na 20 tot 30 minuten actief bewegen (lopen, fietsen tot hardlopen) zorgt ervoor dat je lichaam stofjes aan maakt, die je een geluks- gevoel geven. Na afloop van het sporten voel je je vermoeid, maar ook gelukkig en voldaan. 

Gezond eten en groener leven

Gezond eten zorgt ervoor dat je lichaam optimaal kan functioneren. Door voldoende groente en fruit te eten, wordt je lichaam en dus ook de hormonen huishouding positief beïnvloed. Hierdoor voel je niet alleen beter en gelukkiger, je bent gezonder, fitter en krijgt ook meer energie. Voedingsbronnen voor extra geluk zitten ook in bruine rijst, zonnebloempitten, pompoen- en sesamzaadjes en bananen.

Stress

Geluk zit hem in alles wat positief is en heel simpel, niet in dingen die een negatieve invloed op je gemoedstoestand uitoefenen. Zo kan stress een factor zijn die je geluk of plezier in je leven langzaam maar zeker kapot maakt. Je zal er dus aan moeten werken om deze stress factoren te verminderen, ook al gaat het ten kosten van dingen die je belangrijk vindt. Leef je leven, leef gelukkiger en groener!

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen