spot_imgspot_img

Lenteachtig weer met hogere temperaturen en volop zon

Onder invloed van een hogedrukgebied ten oosten van Nederland blijft het weer in het nieuws voor Nederland uiterst zonnig. Doordat de wind meer een meer naar het zuiden draait en er op hoogte zachtere lucht vanuit het zuiden wordt aangevoerd, stijgen de temperaturen vandaag flink in vergelijking met de afgelopen dagen.

Lenteachtige dag met minder wind

Vanochtend is er zoals de afgelopen dagen wederom lichte vorst mogelijk. De minimumtemperaturen liggen veelal tussen 0°C in de westelijke regio’s en -3°C in het diepere binnenland. De zon zal vandaag de hele dag schijnen, net zoals de afgelopen dagen. De zon doet de temperaturen aan sneltempo stijgen. De maxima bereiken 11-12°C in het noorden en midden van Nederland. Het zuiden gaat zoals gewoonlijk met de hoogste maxima lopen. Aldaar temperaturen in de buurt van 13°C. In het zuidoosten kunnen de temperaturen zelfs naar 14°C stijgen. Er staat minder wind dan gisteren, waardoor het voor het gevoel een stuk aangenamer zal zijn dan de afgelopen dagen.

Ook morgen en overmorgen houdt het lenteweer stand. De temperaturen stijgen naar gelijkaardige waarden als vandaag, en de zon zal volop aanwezig blijven. In het weekend wat meer kans op bewolking, maar waarschijnlijk blijvend droog. De temperaturen blijven tussen 10°C en 15°C schommelen. In de nachten temperaturen boven het vriespunt.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
15.4 ° C
17.3 °
14.5 °
87 %
2.7kmh
98 %
za
15 °
zo
20 °
ma
19 °
di
23 °
wo
18 °
spot_imgspot_img