spot_img

Lenteweer zet zich verder

De meteorologische lente is al wel begonnen, maar officieel is het nog steeds winter. Ondanks dat is het weer in het nieuws ronduit lentachtig. Vandaag en morgen blijft het stralend en zacht weer, dit weekend tijdelijk wat minder.

Een laatste keer vorst

Voorlopig gaat het nog voor een laatste keer vriezen in Nederland. Voor de westelijke en zuidwestelijke regio’s was gisteren al de laatste keer. In het binnenland liggen de temperaturen vanochtend om en nabij de 0°C. Lokaal kon de temperatuur vannacht en vanochtend zakken tot -2°C. Door de heldere hemel dag en nacht, liggen de maxima en minima ver uit mekaar. Het verschil tussen de minima en maxima noemen we de dagelijkse gang. Vandaag ligt die dagelijkse gang weer erg hoog voor de tijd van het jaar, met zo’n 10-15°C. De maxima bereiken 15°C, lokaal 16°C in het zuidoosten, daar wordt ook de hoogste dagelijkse gang bereikt. In het noorden maxima rond 12-13°C. Er staat een lichte zuid tot zuidoostelijke wind. In de zon en uit de wind zal het zalig te vertoeven zijn.

Morgen doen we er nog een laatste zonnige dag achteraan. De minima liggen boven het vriespunt en de maxima bereiken gelijkaardige waarden als vandaag. Het zal echter minder warm aanvoelen, want er staat een matige zuidoostelijke wind. Dit weekend meer bewolking, het blijft wel droog met temperaturen rond 12°C. Begin volgende week wisselend bewolkt en droog met temperaturen tussen 12°C en 15°C.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen