Lichamelijk en geestelijk aan het aftakelen

Lichamelijk en geestelijk aan het aftakelen

Iedereen hoort de berichten die de media ons vertelt. Steeds meer kinderen hebben astma, steeds meer diabetes, hart- en vaatziekten. Steeds meer overgewicht, zelfs bij hele jonge kinderen! Steeds meer allergieën, hoofdpijn en migraine. Niet voor niets krijgen we er tegenwoordig gekke poliklinieken bij, zoals een hoofdpijnpoli. Allemaal nieuw! Maar wel hard nodig, want steeds meer mensen krijgen last van steeds meer dingen. De relatie van verkeerde voeding en steeds meer gezondheid problemen is snel gelegd.

Gevolgen van verkeerde voeding kunnen zijn: hoofdpijn, migraine, (over) vermoeidheid, slapeloosheid, overgewicht, stress, diabetes, astma, kortademigheid, slechte weerstand, allergieën, bijholteontsteking, after dinner dips, geen energie, lusteloosheid, neerslachtigheid, slechte huid, eczeem, buikpijn, darmproblemen, zoals spastische darm, problemen met stofwisseling.

Dit is een lange lijst die best serieus te nemen is. Voor veel mensen zullen de meeste klachten verdwijnen als ze hun voedingspatroon aanpassen en hun lichaam laten herstellen. Goede voeding geeft je energie, maakt je vrolijk en je hebt geen lichamelijke klachten. Dit is niet alleen voor slanke health freaks, maar voor iedereen. Welke voeding is nu gezond en welke niet? Dit kan aan de hand van de volgende vier punten:

1. Geen geraffineerde meelproducten

Geraffineerde meelproducten, zoals witte rijst, wit brood, witte pasta enzovoorts, zijn geraffineerd. Dit houdt in dat alle vitaminen, mineralen en vezels verwijderd zijn en je onnuttig voedsel overhoudt. Dit voedsel is extreem onnuttig voor je lichaam, want er zitten geen nuttige voedingsstoffen meer in. De voeding die je eet hoort je lichaam op te bouwen en energie te geven, en in dit geval zijn alle voedingsstoffen die daaraan bijdragen al verwijderd, dus één en al onnut.

2. Geen geraffineerde suiker

Geraffineerde suiker is net zoals de meelproducten, geraffineerd, dus zonder vitaminen, mineralen en vezels. Je lichaam kan hier niets mee. Je bloedsuikerspiegel schiet omhoog, want je lichaam verwacht eten, maar zakt vervolgens enorm naar beneden, omdat er geen eten komt, alleen maar lege suikerkorrels. Zo krijg je je after dinner dip. Verder is geraffineerde suiker verantwoordelijk voor de hoofdpijn en migraine van veel mensen, maar ook voor diabetes, darmklachten, overgewicht, slechte huid, eczeem, vermoeidheid, stress en helaas nog veeeeel meer.

3. Geen zuivelproducten

Zuivel is erg populair in ons landje. Als je iets meer weet over hoe dat proces van koe naar melk precies gaat, dan krijg je er al een ander idee bij. Als je weet dat zuivel steeds meer wordt gezien als veroorzaker van soorten ziekten, dan zakt de populariteit. Zuivel wordt steeds vaker gelinkt aan allergieën, bijholteontsteking, astma, darmproblemen, moeheid, slapeloosheid, slechte huid, eczeem, osteoporose (!!) en dat soort dingen. Toch niet zo onschuldig dus

4. Biologisch

Biologische producten zijn gezonder. Ze smaken beter, niet alleen om het gevoel, maar ze zijn lekkerder. Er worden minder dingen aan toegevoegd, dingen die ons ziek maken bijvoorbeeld. Ze bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze zorgen er dus voor dat ons gehalte aan vitaminen en mineralen veel hoger is, waardoor onze weerstand beter is. Zo is ons lichaam beter in staat te vechten tegen ziekten van binnen en buiten.

Daarnaast zijn sowieso alle meest natuurlijke producten perfect om te eten, omdat ze niet zijn bewerkt. Dit zijn dus alle soorten groenten, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, kruiden, specerijen. Als laatste biologisch vlees, vis en eieren. Met de nadruk op biologisch, omdat de ‘normale’ dierlijke producten te slecht zijn behandeld, met slechte voeding, slechte omstandigheden, veel medicijnen enzovoorts.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Pexels

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen