spot_imgspot_img

Lockdown is onvermijdelijk wegens vijfde golf door omikron

Een nieuwe lockdown is “onvermijdelijk vanwege de vijfde golf die met omikron op ons afkomt”, zegt demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie.

Boosterafspraak

Alle volwassenen kunnen uiterlijk 7 januari een afspraak maken voor het zetten van een boostervaccinatie, zegt zorgminister Hugo de Jonge. In januari moeten alle 18-plussers deze oppepprik hebben gehad.

Omikron verspreidt zich snel

Die mutant van het coronavirus “verspreidt zich sneller dan we al vreesden”. Ingrijpen is nodig “om erger te voorkomen.”

Onderwijs en buitenschoolse opvang
Het hele onderwijs en de buitenschoolse opvang moeten dicht tot en met ten minste 9 januari. De scholen en buitenschoolse opvang blijven wel open voor noodopvang. Dit is volgens het kabinet nodig om de verspreiding van de omikronvariant te beperken. Op 3 januari besluit het kabinet of het onderwijs na 10 januari weer open kan.
Noodbevel

In de gemeente Den Haag is zaterdagavond een noodbevel van kracht vanwege de coronapersconferentie. “Mensen die aantoonbaar uit zijn op de verstoring van de openbare orde moeten zich uit dit gebied verwijderen”, meldt de gemeente op Twitter

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
onbewolkt
13.9 ° C
15.6 °
12.3 °
86 %
2.7kmh
10 %
zo
20 °
ma
19 °
di
24 °
wo
17 °
do
17 °
spot_imgspot_img