Lokaal dichte mist met weinig plaats voor de zon

Gisteren kon de zon met perioden nog schijnen. Vandaag hangt er nog een deken van lage wolken boven Nederland. Op veel plaatsen hangt er ook een dikke mist, ‘s ochtends vooral in het noordwesten. In het midden en westen zitten er lokaal nog enkele gaten in de bewolking. In het zuidoosten valt er misschien nog wat lichte regen of motregen. De temperaturen liggen vanochtend rond 1°C, in het noorden kan het licht vriezen.

Later ook elders mistkansen

Het mistveld verschuift in de loop van de voormiddag langzaam zuidwaarts en lost daarbij deels op. Gedurende de dag kan er daarom ook mist optreden in andere Nederlandse regio’s. Langs de andere kant krijgt de zon ook iets meer kans om erdoor te komen op sommige plaatsen, maar dit zal een lokaal fenomeen zijn. De bewolking en mist zijn duidelijk de hoofdrolspelers van de dag. Het blijft overal wel droog, lokaal kan er wat lichte motregen vallen. De maxima bereiken zo’n 4°C op de meeste plaatsen. Waar de zon kan schijnen kunnen deze stijgen tot 6°C, maar waar de mist blijft hangen geraken de temperaturen niet veel hoger dan 2°C. Er staat een zeer lichte westenwind in het zuiden en een lichte westenwind in het noorden.

Ook morgen zal in teken staan van een bewolkt en mistig weerbeeld. In de namiddag wel wat meer kans op zon. Vooral op donderdagnamiddag stijgen de kansen op wat opklaringen. De temperaturen blijven de komende tijd overdag rond 5°C liggen en ‘s morgens rond 2°C, het blijft ook droog.