spot_imgspot_img

Lokaal eerste sneeuw van het seizoen met lage temperaturen

Gisteren viel er op en rond de Hoge Veluwe de eerste sneeuw van het seizoen. Er bleven enkele centimeters liggen, wat voor prachtige beelden zorgde. Deze ochtend starten we met veel bewolking. In het noorden nog kans op een enkele opklaring.

In het zuidwesten winterse buien

De temperaturen liggen vanochtend rond 1-2°C in de grootste delen van Nederland. Enkel in het noorden, waar er wat meer opklaringen waren zijn er vorstkansen. Aldaar ook opgepast voor eventuele ijsplekken op de baan. Pas vanaf de middag meer opklaringen vanuit het noordwesten. Die opklaringen bereiken het zuiden pas tegen of zelfs na zonsondergang. De temperaturen blijven daar dan ook steken op 3°C. In het noorden maxima tot 5°C. In het zuidwesten is het komen en gaan van winterse buien. Bij de meest intensieve buien lokaal ook een sneeuwdekje mogelijk tegen de avondperiode. In de rest van het land overwegend droog, maar zeker aan de kust zijn buien niet uitgesloten.

Morgenochtend duikt het kwik op veel plekken onder 0°C. Overdag temperaturen rond 5°C met nog een enkele bui. Dinsdag en woensdag temperaturen rond 10°C met meer neerslagsignalen. Vanaf donderdag temperaturen rond normaal, met maxima rond 6-7°C en minima tussen 2-4°C.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
matige regen
9.6 ° C
10 °
8.9 °
88 %
9.1kmh
84 %
ma
10 °
di
7 °
wo
7 °
do
5 °
vr
7 °
spot_imgspot_img