spot_img

Lokale buien met regelmatig zon

De koude lucht op hoogte schuift vandaag tijdelijk over Nederland heen. Op zo’n 1500m liggen de temperaturen rond -10°C. Die koudere lucht op hoogte is het resultaat van een noordwestelijke stroming onder invloed van een hogedrukgebied op de oceaan, dat zich binnenkort naar West-Europa zal gaan verplaatsen.

Stevige noordwestenwind

Er staat de gehele dag een stevige noordwestelijke wind, met aan de Kust windstoten tot 85km/h. Vanochtend liggen de temperaturen op de meeste plaatsen rond 2°C, aan de Kust iets hoger. Door de stevige wind zakken de gevoelstemperaturen naar zo’n -2°C over het hele land. Vanochtend is het op de meeste plaatsen helder. Vooral in het noordoosten zijn er enkele lichte buien mogelijk, die kunnen ook gepaard gaan met smeltende sneeuw en korrelhagel door die lage temperaturen op hoogte. Ook in de namiddag blijven de opklaringen aanwezig, er komt echter wat meer bewolking vanuit het noordwesten. De maxima liggen overal rond 5°C.

Het wisselend bewolkt weertype zet zich morgen door, de neerslag gaat er dan volledig uit. De wind krimpt in naar het westen. De temperaturen stijgen terug naar 6-7°C, en door de lichtere wind ook een hogere gevoelstemperatuur. Vanaf het weekend terug meer bewolking met toenemende kans op mistige omstandigheden. Het blijft wel droog bij temperaturen rond 7°C overdag.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen