spot_imgspot_img

Nieuwe Locatie voor luchtalarm in Ulvenhout

In het dorp Ulvenhout moest het luchtalarm verplaatst worden vanwege de bouw van 36 nieuwbouwwoningen op het terrein van de oude brandweerkazerne aan de Slotlaan. De sirene-paal, die voorheen op deze locatie stond, zal nu worden verplaatst naar een nieuwe locatie. De gekozen plek is naast het kinderdagverblijf aan de Pekhoeve.

Nieuwe locatie

Na de bekendmaking van de nieuwe locatie werden er vragen gesteld door het kinderdagverblijf, omwonenden, de dorpsraad en de gemeenteraad over het verplaatsingsproces. Er werden zorgen geuit met betrekking tot de nabijheid van het luchtalarm tot het kinderdagverblijf. Deze bezorgdheid benadrukte het belang van de veiligheid van het publiek.

Verplaatsing

Als reactie op de bezorgdheid heeft de gemeente de mogelijkheid van een tweede verplaatsing overwogen. Het is echter benadrukt dat de publieke veiligheid altijd voorop staat en dat de sirenemast uiteindelijk in het gebied zal worden geplaatst dat door de brandweer is aangewezen.

Aan het einde van 2022 heeft de dorpsraad de inwoners van Ulvenhout gevraagd om feedback te geven op vier voorgestelde nieuwe locaties voor het luchtalarm. Na de consultatie is één voorkeurslocatie naar voren gekomen: de rotonde van de Molenstraat en Het Hofflandt. Deze keuze werd gemaakt met inachtneming van de veiligheid en het minimaliseren van de bezorgdheid van de gemeenschap.

Luchtalarm

Op 6 juni aanstaande staat de verplaatsing van het luchtalarm gepland naar de gekozen voorkeurslocatie. De gemeente zal ervoor zorgen dat bewoners tijdig geïnformeerd worden over deze verplaatsing en de daarbij behorende details. Het is van groot belang dat de gemeenschap op de hoogte is van deze ontwikkelingen met betrekking tot de veiligheid van hun omgeving.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img