Waarom magnetron popcorn giftig?

Bijna 1:3 Nederlanders heeft kans om aan deze ziekte dood te gaan. Bijna één op de drie Nederlanders overlijdt aan de gevolgen van kanker. Nederland is binnen Europa een van de landen met het hoogst aantal kanker gevallen en alleen in Slovenië sterven relatief meer personen aan kanker.

Longkanker nummer 1

Na tientallen jaren onderzoek en procederen tegen de tabaksindustrie, heeft roken het stempel schadelijk voor de gezondheid gekregen. Gelukkig wordt roken dan ook langzaam ‘gesmoord ‘, maar gek genoeg nog steeds niet verboden. Longkanker is echter in Nederland nog steeds de meest voorkomende fatale vorm van kanker met 28 procent, gevolgd door darmkanker 12 procent, borstkanker 7 procent, alvleesklierkanker 6 procent en prostaatkanker 6 procent.

Waarom geen preventieve maatregelen?

Nederland heeft een schrijnend aantal patiënten die aan kanker lijden of dood gaan. Bijzonder is dat het niet bovenaan in de politieke agenda staat om het tegen te gaan. Zo zouden we preventief bepaalde middelen/ producten kunnen verbieden, als daar sterke aanwijzingen voor zijn. Op z’n minst zouden er vanuit de overheid campagnes gevoerd kunnen worden om burgers te beschermen tegen ongezonde producten/ middelen die ook kanker kunnen veroorzaken.

Aandacht via de media

Groen Nieuws team probeert via de media ongezonde producten of bestrijdingsmiddelen onder de aandacht te brengen. Gezondheid staat ook bij ons bovenaan, maar we proberen tevens ook de aandacht te vestigen op andere schrijnende zaken zoals de bioindustrie of milieu verontreiniging. Ook deze zaken zijn niet in het belang van het dier alleen, maar ook weer voor onze gezondheid. ( lees meer hierover in onze blogs).

Een gewaarschuwd mens

Wij waarschuwen in onze blogs over de gevolgen van geraffineerde suikers, genetisch gemanipuleerde planten/organismen, bewerkte voedsel producten en vooral ook gif…..landbouw gif. Wij proberen mensen niet bang te maken, maar wel bewust en hopen dat de regering uiteindelijk scherpe maatregelen gaan treffen om gif op of in voedsel te voorkomen.

Wat kan U doen

Koop zoveel mogelijk biologisch, hiermee spaart U niet alleen Uw gezondheid, maar ook het milieu. Mocht U toch vlees eten, koop dan biologisch vlees, waardoor niet alleen de dieren een beter leven hebben , maar het is ook nog eens beter voor het milieu en Uw gezondheid.

Kanker in voedingsmiddelen is wetenschappelijk bewezen, Wereldwijd is wetenschappelijk aangetoond dat veel gebruikelijke voedingsmiddelen het risico op kanker kunnen vergroten. In onze blogs Is daar al bekendheid aangegeven maar hier nogmaals de belangrijkste.

1. Industrieel bewerkte vetten en oliën

Margarine wordt vaak aangeprezen als een gezonde boter, die goed is voor hart en bloedvaten. Ook wordt beweerd dat roomboter slecht zou zijn voor hart en bloedvaten. Dit wordt tegenwoordig door wetenschappers juist weer tegen gesproken en roomboter zou nu juist weer goed zijn. Allereerst bestaan roomboter en margarine uit twee verschillende vetten. Room boter is gemaakt van de room (melk product) en margarine van dierlijke of plantaardige olie/vet. Omdat margarine niet vloeibaar mag zijn, wordt via een chemisch proces de vetten gehard en van onverzadigd naar verzadigd vet omgezet. Bij dit proces gaan veel natuurlijke voedingsstoffen verloren en de boter wordt hierdoor bewerkt, met alle negatieve gevolgen van dien.

Onderzoekers hebben de relatie kanker en slechte olie/ margarine aangetoond.Een belangrijke ontdekking van nobelprijswinnaar dr. O.H. Warburg was dat de primaire oorzaak van kanker een gebrek aan zuurstof in de cel is. De belemmerende factor voor dit zuurstofgebrek ligt NIET in het tekort in aanvoer van zuurstof, maar in een beperkte doorlaatbaarheid van de celmembraan. De celmembraan is voor een belangrijk deel opgebouwd uit vetcellen. Om de celmembraan goed te laten functioneren is gezonde vetten van belang. Industrieel bewerkte vetten en oliën, zoals margarine en halvarine, blokkeren het zuurstoftransport naar de cel. Natuurlijke vetten en oliën, zoals roomboter en kokosolie, bevorderen juist wel het zuurstoftransport naar de cel en zijn dus wel goed.(Bron: Top 10 most unhealthy Cancer-causing foods)

Kort samen gevat

Dr Warburg heeft duidelijk gemaakt dat de oorzaak van kanker zuurstoftekort is in de cellen. Dr Warburg heeft ook ontdekt dat kankercellen in zuurstof rijke omstandigheden niet kunnen overleven en omgekeerd. Aangetoond is dat indien je een cel 35% van de zuurstof ontneemt gedurende 48 uur, deze kan veranderen in een kwaadaardig kankercel.

Planten sterolen of cholesterolverlagende margarines

Een andere problematische stof in sommige margarines zijn plantensterolen, die in de cholesterolverlagende margarines zitten. Het zijn vetachtige stoffen die de opname van cholesterol blokkeren. Dat klinkt gezond, maar de plantensterolen stapelen zich op in weefsel en bloed en het is gebleken dat mensen die geen last van te hoog cholesterol hebben, door plantensterolen juist last krijgen. Vooral op de lange termijn blijken er gezondheidsrisico’s te zijn. Canadees onderzoek met ratten toonde verband aan tussen plantensterolen en beroertes. Diverse studies uit landen als Nieuw-Zeeland, Canada en Finland stellen dat er een toename bestaat van hartinfarcten en vaatproblemen bij langdurige inname van cholesterolverlagende plantensterolen. In Canada heeft men cholesterolverlagende margarine verboden.

2. Genetisch gemanipuleerde organismen (GMO’s)

GMO’s zijn overal, ook in de afgeleide voedsel varianten die gemaakt zijn van mais, koolzaad en soja. De GMO en de chemicaliën staan vaak niet duidelijk vermeld op het etiket maar als er xanthaangom, glutamaat, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, melkzuur, cellulose, citroenzuur, maltodextrine en mono- en diglyceriden op het etiket staat of Aspartaam dan zit het er wel in. De GMO’s samen met de resten van de bestrijding middelen, kunnen er voor zorgen dat er kankercellen in het lichaam gaan groeien. Lees op de verpakking of er op staat : gecertificeerd organisch, gecertificeerd niet-genetisch gemanipuleerd of biologisch om er zeker van te zijn dat het niet om GMO gaat.

3. Kant en klare vleesproducten

De meeste kant en klare vleesproducten, inclusief vleeswaren, bacon, hotdogs en worstjes bevatten chemische houdbaarheid middelen, die ervoor zorgen dat de producten er fris en aantrekkelijk uitzien, maar ook deze kunnen kanker veroorzaken. Zowel Natriumnitriet als natriumnitraat zitten in kant en klare vleesproducten en worden geassocieerd met het risico op darmkanker, maar ook andere vormen van kanker. Rood vlees. Ook het eten van roodvlees wordt gelinkt aan de kans op dikke darmkanker en is zeker af te raden om te eten.

4. Magnetron popcorn

Verschillende onafhankelijke studies hebben PFOA geassocieerd met het veroorzaken van tumoren die ook in de chemische verpakking van Magnetron popcorn zit. Verder kan het ook nog leiden tot onvruchtbaarheid, lever, testikel- en alvleesklierkanker.

5. Frisdrank

Ook bij frisdranken is aangetoond dat ze kankerverwekkend kunnen zijn. Door het hoge gehalte aan suiker, chemische middelen en kleurstoffen verzuurt de frisdrank het lichaam en voedt letterlijk de kankercellen. Ook Derivaat 4-methylimidazole (4-MI) de kleurstof die de cola en karamel kleur geven, word geassocieerd met het veroorzaken van kanker

6. Aspartaam in light-producten en dranken

Zelfs nog slechter dan de gewone frisdrank met suiker zijn de light-frisdranken en andere “light” voedingsmiddelen. Een recent wetenschappelijk onderzoek van de European Food Safety Authority (EFSA) heeft in meer dan 20 verschillende onderzoeken aangetoond dat aspartaam (een van de meest gebruikte kunstmatige zoetstoffen) een veelheid aan ziektes kan veroorzaken. Zo worden geboorte defecten en kanker er mee in verband gebracht. Sucralose, saccharine en verschillende andere kunstmatige zoetstoffen worden eveneens geassocieerd met het veroorzaken van kanker.

7.  Geraffineerd wit meel of bloem

Van bloem wordt wit brood gebakken, pasta gemaakt, pizzabodems, bladerdeeg, sommige chips, alle broodjes, koekjes, taartjes, cakejes, enz, enz. Het kan ook gebruikt worden als bindmiddel in sauzen en soepen. Volkorenmeel is heel gezond. Door volkorenmeel te zeven hou je een leeg en ongezond product over namelijk witte bloem. Zo verliest het meel ruim 90% van de vitaminen, 80% van de mineralen en 95% van de vezels. Deze stoffen heeft het lichaam echter nodig om bloem te verteren. Wanneer de stoffen er door raffinage uit zijn onttrokken en het meel middels chemische chloormiddelen wit is gemaakt, dan is de voedingswaarde enorm laag, voeg daarbij het feit dat witte meel nauwelijks verteerd kan worden voor het lichaam, zodat de meest waarheidsgetrouwe kwalificatie van bloem is mogelijk kankerverwekkend of op zijn minst erg ongezond.Witte bloem. Voor het maken van witte bloem wordt chloridegas gebruikt om het proces te versnellen. Ook deze stof wordt gelinkt aan het ontstaan van kanker.

8. Geraffineerde suikers

Hetzelfde gaat op voor geraffineerde suikers, die de insuline niveaus snel laten pieken en de groei van kanker cellen voeden. Een fructose rijke zoetstof als maissiroop (high-fructose corn syrup, HFCS) is in het bijzonder gevaarlijk, omdat kanker cellen hebben aangetoond ze snel en gemakkelijk op te nemen om te kunnen groeien. En omdat koekjes, cakes, taarten, frisdranken, vruchtensappen, worstjes, ontbijtgranen en vele andere populaire kant en klaar producten vol zitten met HFCS en andere geraffineerde suikers, verklaart dit waarom meer mensen kanker krijgen tegenwoordig.

9. Standaard appels, druiven en ander bespoten fruit

Veel mensen denken dat ze gezond eten als ze appels, druiven of aardbeien kopen in de winkel. Maar tenzij deze vruchten biologisch zijn of gecertificeerd pesticide vrij, kunnen ze een enorm risico op kanker vormen. De Environmental Working Group (EWG) heeft aangetroffen dat meer dan 98% van alle standaard producten, en zeker degene die op de “vuile” fruitlijst staan, verontreinigd is met kanker veroorzakende pesticide.

10. Chips en patat

Chips en patat worden in gehydrogeneerde oliën gekookt en na het koken met zout behandeld. Naast het zout en transvetten, die een probleem voor uw gezondheid zijn, leiden de hoge temperaturen bij de bereiding van deze voedingsmiddelen tot een te hoog acrylamidegehalte. Acrylamide is een stof die in kleine hoeveelheden kan ontstaan als zetmeel rijke producten, zoals aardappelen en granen, worden verhit boven 120°C. Ook sigarettenrook en bouwmaterialen bevatten acrylamide en deze stoffen worden geassocieerd met een verhoogd risico op kanker.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen