Mango goed voor hart en verbeterd sexleven

Mango super lekker en gezond. Naast die fijne zoete smaak is de mango ook supergezond. Mango maakt niet dik en is rijk aan ijzer, calcium en magnesium en bevat veel vezels. Daarbij is de vrucht ook een vitaminebom: vooral vitamine A, B6, C en foliumzuur: 100 gram vruchtvlees bevat al de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. In mango vind je antioxidanten

Gelukshormonen

In een mango zit veel tryptofaan, dit is de voorloper van serotonine. Beiden worden ook wel gelukshormonen. IJzer stimuleert de aanmaak van hemoglobine, dit zorgt ervoor dat er genoeg zuurstof in je bloed terechtkomt. In een mango zit ook veel tryptofaan. Tryptofaan wordt door het lichaam omgezet in 5-HTP wat vervolgens weer omgezet wordt in het zogenaamde geluksstofje serotonine

Magnesium

Magnesium helpt spieren te ontspannen en stress te voorkomen. Oorzaak magnesium tekort. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60% van de mensen in de westerse wereld tegenwoordig een tekort aan magnesium heeft, waarvan een groot deel het zich niet bewust is.

Uit onderzoek vanuit de Amerikaanse overheid bleek dat 68% van de Amerikanen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid absoluut niet haalt, sterker nog 19% bleek nog niet de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te halen.

Magnesium is te vinden in voeding

Maar door de verarming van de bodem door landbouw en kunstmest is het gehalte aan magnesium niet meer zo hoog als het vroeger was, er wordt veel magnesium uit onze bodem onttrokken. Bovendien krijgen we niet meer zoveel binnen door de bewerking van onze voedingsmiddelen. Frisdrank, medicijnen, suiker en chemicaliën in ons milieu zorgen voor een verhoogde magnesiumbehoefte en versnelde uitscheiding van het mineraal.

In de mango zit Fenol, een stof die meehelpt (galblaas)kanker te voorkomen. Mango’s helpen verstopte huidporien te openen en zorgen voor een betere huidconditie, het in de mango aanwezige calcium en
Cholesterolverlagend. Mango helpt het cholesterol te verlagen en ondersteunt cardiovasculaire activiteit.

Onderhoudt gezonde huid en ogen

Mango’s zijn rijk aan Vitamine A, die helpen bij het behouden van een gezonde en frisse huid en ogen. De bestanddelen in mango helpen ook bij het ontstoppen van poriën en verminderen van vlekken.

Helpt kanker voorkomen

Onderzoek suggereert dat de hoeveelheid anti-oxidanten in mango kunnen helpen kanker te voorkomen. Ook helpt mango het lichaam te ontdoen van giftige stoffen en beschermt cellen tegen vrije radicalen.

Alkaliseert het lichaam

Mango helpt het lichaam te alkaliseren, waardoor voorkomen wordt dat het te zuur wordt; essentieel voor optimaal en gezond functioneren.

Verbetert de seksdrift

Mango is zeer rijk aan Vitamine E, die gelinkt is aan het behouden en stimuleren van de seksdrift. Het hoge Vitamine C gehalte helpt het immuunsysteem in topconditie te houden.

Ontspannend

Mango bevat veel Vitamine B6, die onmisbaar is voor de productie van de GABA neurotransmitter. GABA remt enige zenuwgeleiding in het centrale zenuwstelsel en heeft daarom een kalmerend effect.

Voedzaam

Mango is rijk een andere voedingsstoffen en mineralen, zoals mangaan, koper en zink, die allemaal belangrijk zijn voor diverse processen in het lichaam.

BETACAROTEEN

Tenslotte verbetert de mango ook uw seksleven doordat het hormonale systeem wordt verbeterd. Mango’s bevatten veel bètacaroteen, vezels en vitamine C. Bètacaroteen wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Deze vitamine is goed voor je weerstand, je gezichtsvermogen, je botten, je tanden, je huid en je haar

Mango vol met geluk

In een mango zit veel tryptofaan, dit is de voorloper van serotonine. Beiden worden ook wel gelukshormonen genoemd.

Overige voordelen van het eten van mango

Er zitten nog veel meer voordelen aan het eten van dit gezonde stuk fruit. Zo versterkt de mango uw hartspier, beschermt het u tegen hart en vaatziektes, verbetert het uw seksleven doordat uw hormonale systeem wordt verbeterd, helpt het bij het tegengaan van aambeien, obstipatie, etc.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen