spot_img

De Bouvignedreef in het Mastbos in Breda krijgt eenrichtingsverkeer

De Bouvignedreef in het Mastbos in gemeente Breda krijgt eenrichtingsverkeer. Automobilisten mogen er voortaan vanaf de Galderseweg niet meer in.

Boomstammen

Op dinsdag 2 juli 2019 zijn er door Staatsbosbeheer grote boomstammen in de bermen neergelegd. Dit om parkeren in de bermen te voorkomen aan de Bouvignedreef. Erg succesvol is deze ingreep niet. Auto’s parkeren gewoon op de rijbaan. Met alle verkeersonveilige situaties van dien. Met name geldt dit voor nood- en hulpdiensten, wanneer zij bij calamiteiten een onbelemmerde doorgang moeten hebben.

Mastbos in Breda

Mastbos is niet alleen erg populair bij inwoners van Breda, ook maken heel veel Belgen regelmatig gebruik van het mooie natuurgebied. Zo erg dat de stad intussen als bedreiging wordt gezien. De aanwezigheid in de directe omgeving van het Markdal en kasteel Bouvigne maken de buurt alleen nog maar interessanter voor bezoekers, die voor een groot deel met de auto komen.

Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om met de fiets of wandelend naar een bos in de buurt te gaan. Dan heb je ook geen uitstoot van uitlaatgassen van de auto en is nog beter voor het milieu.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen