spot_imgspot_img

Meer bewolking en ijzelkansen met stijgende temperaturen

Vanochtend liggen de temperaturen in het binnenland weer onder het vriespunt. Maar in tegenstelling tot de vorige twee nachten liggen ze wel hoger. Op de meeste plaatsen minima tussen 0°C en -3°C.

Veel bewolking met kans op ijzel

Op de meeste plekken is het vanochtend overigens geheel bewolkt. In de loop van de voormiddag zijn er vooral in het noorden van Nederland buien mogelijk. Door de zachte lucht op hoogte zal de neerslag als regen vallen, maar door de lage temperaturen aan de grond kan die regen bevriezen. Het is dan ook opletten voor gladde wegen in het noorden morgenvoormiddag. In de loop van de dag beginnen de temperaturen overal te stijgen. De zuidwestenwind die matig waait brengt hogere temperaturen met zich mee. In de namiddag nog net onder 0°C in het noordoosten en reeds 4°C in het zuidwesten. Gisteren kwam het in het noordoosten nog tot een ijsdag. Dat zal vandaag niet het geval zijn, want in de loop van de avond stijgt ook daar de temperatuur tot boven het vriespunt.

Kerst nog steeds onzeker

Ondanks dat Kerst zich nog maar op een termijn van drie dagen bevindt, is de onzekerheid nog steeds groot. Het noorden van Nederland zal met grote zekerheid even de winter in duiken met temperaturen onder 0°C op beide Kerstdagen. Hoe zuidelijk deze koude lucht kan afzakken is nog maar de vraag. Voorlopig lijkt de grens over Midden- of Zuid-Nederland te komen liggen. Ten noorden van die grens zijn er ook sneeuwkansen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
bewolkt
14.7 ° C
17.3 °
12.8 °
70 %
5kmh
94 %
do
16 °
vr
17 °
za
20 °
zo
20 °
ma
22 °
spot_imgspot_img