spot_imgspot_img

Meer bewolking met vanavond wat regen

Nadat het weernieuws een lange tijd eentonig geweest was, komt er eindelijk terug wat verandering in het weer. Vanochtend is het op de meeste plaatsen nog vrij helder, al heeft er zich wel al een grootschalig veld van hoge bewolking over Nederland uitgesmeerd. Eerder een waterig zonnetje deze voormiddag dus.

Vanuit het zuiden meer bewolking

De temperaturen liggen vanochtend tussen 3°C in het noordoosten en 8°C in het zuidwesten. De vorst is voorlopig uit het weer verdwenen. Tegen de middag komt er in het zuidwesten vanuit het zuiden al meer middelbare en lage bewolking opzetten. In de namiddag is het zwaarbewolkt in de westelijke helft van het land, in het oosten kan de zon met tijden nog schijnen. De hoogte maxima worden daar dan ook bereikt. Tot 14°C in het oosten, 12°C in het westelijke deel van Nederland. Er staat de hele dag een lichte zuidelijke wind. In de avond neemt de kans op wat lichte neerslag toe, de hoeveelheden blijven echter zeer beperkt.

Ook morgenochtend eerst nog vrij helder, later meer kans op bewolking. De minima en maxima zijn ongeveer hetzelfde als vandaag. Dat wisselend bewolkt weertype met af en toe wat lichte regen bij maxima rond 13°C blijft zich doorzetten in de eerste helft van volgende week.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img