Meerdere zendmasten in brand gestoken uit angst coronavirus

Na al eerder brandstichtingen in buitenlandse zendmasten was het deze week ook in Liessel en Nunen het geval en stonden daar ook zendmasten in brand. In Nederland zijn nu totaal vier zendmasten in brand gestoken en dat worden er waarschijnlijk nog meer omdat tegenstanders van het 5G-netwerk angst hebben voor de straling.

Tegenstanders van het nieuwe 5G-netwerk zijn niet langer bereid tot vreedzame demonstraties. Hierdoor zullen Telecommasten in de nabije toekomst alleen maar vaker doelwit zijn van sabotage en brandstichting in Nederland maar ook in het buitenland.

Meerdere zendmasten in brand

De straling van de zendmasten zou niet goed zijn voor de gezondheid van de mens, dieren en natuur. De branden zijn mogelijk aangestoken door aanhangers van complottheorieën over 5G. Ze denken dat de straling het lichaam kapot maakt en er een verband is met het Coronavirus uit China en nu dan de 5G straling uit Chína die de mensen uit wil moorden.

Door in brand steken van een zendmast, kan het telefoonverkeer in een straal van 5 km helemaal ’plat’ gaan en kunnen hulpdiensten zoals 112 niet gebeld worden. Omdat mensenlevens hierdoor in gevaar komen, zijn de straffen ook veel hoger voor deze brandstichters die de zendmasten in brandsteken met benzine.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen