Merendeel van de coronapatiënten heeft overgewicht

Het is niet de eerste keer dat mensen praten over het probleem overgewicht dat de gezondheidszorg veel geld kost. In de talkshow van Eva Jinek kwam dit weer ter spraken omdat juist veel dikke mensen het slachtoffer worden van het coronavirus.

Peter van der Voort

Hoofd intensive care UMC Groningen, vertelde in het gesprek dat van 18 patiënten die opgenomen waren met dezelfde ziekteverschijnselen van het Coronaviridae, het merendeel overgewicht heeft.

Diederik Gommers

Over het dreigende tekort aan IC-bedden moet er gekeken worden wie de grootste levensverwachting heeft. Vrijelijk vertaald: zo zou een patiënt die besmet is met het coronavirus, maar voor de rest geen gezondheidsklachten heeft, voorgaan voor een patiënt die bijvoorbeeld obesitas en diabetes heeft, omdat er niet genoeg bedden zijn en er een selectie plaats moet vinden.

Duitsland bied hulp

Nu zijn er gesprekken met het ziekenhuis in Duitsland waar ze nog wel genoeg bedden ter beschikking hebben. Hierdoor is deze discussie dus eigenlijk niet nodig en laten we het hopen dat alle coronapatiënten worden geholpen, ook als er een tekort is aan I.C bedden.

Wij van Groen Nieuws brengen het nieuws, maar delen onze mening verder niet. Wel hopen we dat we de Coronacrisis zo snel en zo veilig mogelijk door komen.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen