Mexicaanse boerenkoolsalade

Mexicaanse Boerenkoolsalade

Door de gegrilde zoete aardappels en de bonen is deze boerenkoolsalade flink vullend – maar als je het lekker vindt kun je er een broodje of een wrap bij eten.

Wat eten we vandaag?

– 3 medium grote zoete aardappels
– 2 eetlepels olie
– ½ theelepel (gerookt) paprikapoeder
– 6-7 grote stengels boerenkool (of 200 gram gesneden boerenkool)
– sap van 1/2 grote citroen
– 1 blik zwarte bonen, uitgelekt
– handje pompoenpitten

Dressing

– 2 avocado’s, schil eraf
– sap van 2 limoenen
– 1 flinke hand verse koriander
– snufje cayennepeper
– snufje zwarte peper
– snufje zout
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– 1/4 theelepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel olijfolie, optioneel

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Snijd de zoete aardappels in blokjes en leg ze op een bakplaat of ovenrooster bekleed met bakpapier. Besprenkel de blokjes met de olie en het paprikapoeder. Zet de aardappelblokjes 20-25 minuten in de oven.
3. Scheur de boerenkool van de stengels en snijd in kleine stukjes. (Sla deze stap over als je al gesneden boerenkool gebruikt).
4. Doe de boerenkool in een grote schaal en besprenkel met het citroensap. ‘Masseer’ de boerenkool met het sap. Kneed de boerenkool stevig, dan wordt de boerenkool lekker zacht.
5. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine of stevige blender en mix tot een romige saus.
6. Voeg de zoete aardappelblokjes samen met de zwarte bonen toe aan de boerenkool.
7. Schenk de avocadosaus over de maaltijdsalade en serveer met de knapperige pompoenpitten. Eet smakelijk!

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen