spot_imgspot_img

Mist- en vorstkansen vanochtend

Gisteren verliep de dag op veel plekken grotendeels zonnig. In het zuiden en oosten was er in tegenstelling tot wat er voorspeld was meer bewolking en zelfs mist aanwezig die de hele dag bleef hangen. De maxima kwamen daardoor ook een stuk lager uit. Vanochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt met vooral in het oosten kans op mist.

Koude dag, maar wel kansen op zonneschijn

De temperaturen liggen vanochtend op grote schaal onder nul. Buiten de Waddeneilanden en Zeeland vriest het overal lichtjes. De minima liggen tussen -3°C en 0°C, de laagste waarden worden bereikt in het zuidoosten. Gedurende de voormiddag zou de mist en lage bewolking geleidelijk aan beginnen oplossen vanuit het westen. In de namiddag zou de lage bewolking op de meeste plekken verdwenen zijn, maar in het westen dreigt er dan opkomende middelhoge bewolking van een lichte neerslagzone die vannacht overtrekt. De maxima liggen met zo’n 3°C laag voor de tijd van het jaar. In de namiddag nemen de kansen op zon dus tijdelijk toe, waarna in de avond meer bewolking het land via het noordwesten binnen schuift. Er staat een lichte, op de Wadden matige zuidenwind.

Na mist komt zonneschijn

Komende nacht trekt er dus een lichte neerslagzone over, tegen morgenochtend is die alweer het land uit en komen er opklaringen aanzetten vanuit het noordwesten. Morgen een vrij zonnige dag, vooral in het noordwesten met temperaturen rond 6°C. Ook donderdag en vrijdag nog kans op zon met gelijkaardige temperaturen en ‘s morgens kans op wat lichte vorst.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
bewolkt
9.2 ° C
9.5 °
8.9 °
87 %
12.6kmh
100 %
ma
9 °
di
9 °
wo
8 °
do
6 °
vr
8 °
spot_imgspot_img