spot_imgspot_img

Na de onverwachte zonneschijn van gisteren, vandaag wel bewolkt

In het vorige weerbericht verklaarde ik nog dat er buiten een zeldzame opklaring in het zuiden geen zon zou schijnen. De weermodellen hadden de zon echter onderschat, de bewolking is in grote delen van het westen en zuiden van Nederland opengebroken en konden de temperaturen stijgen naar 12-13°C.

Veel bewolking en vrij zacht

Vanochtend overal bewolkt met temperaturen om en nabij de 8°C. De bewolking blijft de hele dag hangen, met dus een beperkt temperatuurverloop. De maxima liggen op de meeste plekken rond of iets onder 10°C. Het blijft de hele dag droog en het is zo goed als windstil op de meeste plaatsen. Ook morgen en zondag zit er nog veel bewolking in de weermodellen, met temperaturen rond 9°C.

Een blik richting Kerst

Vanaf maandag nemen de kansen op opklaringen toe. De temperatuur begint ook lichtjes te dalen. Dinsdagochtend is er vorst mogelijk. De verwachting voor de kerstdagen is nog zeer onzeker, de kansen op een witte Kerst zijn echter zoals elk jaar weer heel klein. Momenteel lijken de kansen het grootst op een vrij fris weertype, maar er zijn ook nog zachte opties. Ik houdt jullie de komende tijd op de hoogte over de evolutie rond Kerst!

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
9.3 ° C
9.5 °
8.4 °
93 %
7.5kmh
100 %
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
ma
6 °
spot_imgspot_img