Na regen komt zonneschijn

In tegenstelling tot de voorbije dagen begint de dag niet overal bewolkt. Het koufront ligt vanochtend nog over de zuidoostelijke helft van Nederland. In de andere regio’s, waar het koufront reeds gepasseerd is, is het helder.

Wisselend bewolkt met kans op buien

De temperaturen liggen vanochtend nog rond 7-8°C, in het noorden onder een heldere hemel mogelijk wat lager. Het koufront trekt in de loop van de voormiddag het land uit via het zuidoosten. Over het hele land zijn er dan opklaringen mogelijk. Maar al snel komen er wat buien vanuit het noorden, die ook tijdelijk meer bewolking met zich meebrengen. Tijdens de buien, vooral aan de kust ook windstoten tot 70km/h mogelijk. Daarbuiten waait de wind licht uit het noorden. De temperaturen stijgen voorlopig voor het laatst tot net boven 10°C.

Morgen wordt een zonnige dag, maar lagere temperaturen. De minima liggen tussen 2°C en 5°C, en overdag in het binnenland niet warmer dan 7°C, aan de kust iets meer. Dinsdagochtend vorst in de zuidelijke delen van Nederland en wisselend bewolkt. De rest van de week verloopt met veel bewolking en temperaturen die aan de lage kant liggen voor de tijd van het jaar. Het blijft wel droog tot donderdag.