spot_imgspot_img

Nachtelijke sluiting van de A58 tussen Breda en Tilburg

Op donderdag 8 juni 2023 zal de A58, de belangrijke snelwegverbinding tussen Breda en Tilburg, gedurende één nacht gesloten worden voor onderhoudswerkzaamheden. Het betreft het traject tussen knooppunt Sint-Annabosch en afrit (10) Tilburg-Centrum Oost in de richting van Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch.

Rijkswaterstaat zal tussen 22.00 uur en 05.00 uur het asfalt van de snelweg renoveren. Deze reguliere onderhoudsmaatregelen zijn van essentieel belang om een vlotte en veilige doorstroming voor weggebruikers te waarborgen. Het is belangrijk voor automobilisten om rekening te houden met omleidingen en extra reistijd tijdens deze periode.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de nachtelijke sluiting zullen er gele borden langs de route geplaatst worden met informatie over omleidingen en verkeersmaatregelen. Verschillende op- en afritten zullen tijdelijk gesloten zijn, waaronder op- en afrit (13) Bavel, op- en afrit (12) Gilze, op- en afrit (11) Tilburg-Centrum West, en afrit (10) Tilburg-Centrum Oost.

Daarnaast zullen parkeergelegenheden/verzorgingsplaatsen zoals Hooge Aard, Raakeind en Leikant, gelegen aan de A58 richting ‘s-Hertogenbosch/Eindhoven, niet toegankelijk zijn. Het is raadzaam om de aangegeven omleidingsroutes te volgen en voldoende extra reistijd in te plannen.

Weersgevoeligheid

De geplande onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Indien de weersomstandigheden op donderdagavond 8 juni ongunstig zijn, kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan en zullen ze opnieuw ingepland worden.

Rijkswaterstaat heeft als prioriteit de veiligheid van weggebruikers, en daarom zullen zij de weersomstandigheden zorgvuldig in de gaten houden voordat ze besluiten om het onderhoud uit te voeren.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van het onderhoudscontract dat Rijkswaterstaat heeft afgesloten. Het wegennet, viaducten, bruggen en tunnels hebben regelmatig onderhoud nodig om in optimale staat te blijven.

Dit omvat onder andere het vernieuwen van asfalt, het vervangen van voegovergangen en het onderhouden van de vangrail. Door deze maatregelen kan Rijkswaterstaat een vlotte en veilige doorstroming voor weggebruikers waarborgen, wat essentieel is voor een efficiënt wegennet.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img