Betaalbare én natuurlijke huidverzorgingsproducten

Natuurlijke huidverzorgingsproducten de beste huidverzorging producten zijn toch de voedingsmiddelen. Die van binnen uit, het lichaam van de juist voedingstoffen voorziet.

We denken dan aan:
 • Groenten; (200 gram per dag).
 • Fruit; (2 stuks per dag)
 • Vis (beter kleine vissoorten).
 • Eieren (enkele per week)
 • Noten (elke dag een handje vol)
 • pitten en zaden (gebruik ze in salades, onbxjtgranen etc.)
 • Natuurlijke oliën, zoals olijfolie, kokosolie en lijnzaadolie.(alleen biologisch).
 • Water (drink naast thee en koffie ook voldoende water).
Ook vitamines zijn erg belangrijk maar zitten normaal gesproken al voldoende in je voeding
 • Vitamine C – groente en fruit.
 • Vitamine A-Vitamine A zit in dierlijke producten maar het lichaam maakt ook zelf vitamine A aan uit plantaardige producten. Vitamine A zit  in wortels maar ook andere felgekleurde groenten.
 • Mineraal zink – zit als spoorelement in graanproducten, vlees, vis, peulvruchten, noten en zaden. gra
 • Vitamine B2 – melk, groente, ei, noten en zaden.
 • Meervoudig onverzadigde vetzuren – plantaardige olie, noten, zaden en vette vis.
Ongezonde lifestyle

Daarnaast zijn er heel veel dingen die slecht zijn voor het lichaam en dus ook de huid namelijk: Roken, alcohol, zout, bewerkte suikers, ongezonde lifestyle, te veel van hetzelfde of niet gevarieerd eten etc.

Ook heeft ons lichaam en geest en dus ook onze huid te maken met een hormoonhuishouding, die verstoord kan raken door chemische middelen (ook make-up) en ontregeld kan raken door stress, te weinig slaap etc. Ook veel wassen met zeep en heet water is niet goed voor de huid.

Toelichting verzorg

Meeste make-up zijn gemaakt van chemische middelen die eerder een negatieve invloed uit kunnen oefenen op de huid, gezondheid en onze hormonen. Ook de minerale oliën in make-up

Kunnen een negatieve uitwerking hebben

Omdat het laagje van minerale olie de huid of poriën afsluit. De natuurproducten die verwerkt zijn in biologische schoonheidsmiddelen, hebben deze negatieve. Invloed niet en kun je wel als een huidverbeteraar zien.

We kunnen dus beter rekening houden met onze gezondheid en zoveel mogelijk natuurlijke verzorging producten gebruiken die ook gekwalificeerd zijn doordat er bijvoorbeeld biologisch op staat. Maar je kunt ook je eigen natuurlijke schoonheid middelen gaan maken. Zo kun je wonderen doen met komkommer, natuurlijke olie, yoghurt en honing. Er zijn er vele meer.

We beginnen met komkommer

De meeste mensen weten wel dat als de huid verbrand is door de zondat schijfjes komkommer verlichting, bieden en de beschadigde huid kunnen helpen herstellen. Ook als gezicht masker met komkommer schijfjes of geraspte komkommer doet wonderen voor de huid en vermindert de wallen onder de ogen.

Biologische komkommer

Even belangrijk is dat je komkommer eet, het zit boordevol met mineralen, kalium, magnesium en kiezelzuur en vitamines (a,b en c) Op je huid zijn deze stoffen minder effectief, maar kunnen de beschadigde cellen helpen herstellen en de huid jong en soepel te maken.

Yoghurt

Goed te gebruiken als gezicht masker en het reinigt en versterkt de huid. Was het na 10 minuten af met warm water en de resultaten zijn al gelijk voelbaar.

Honing

Kun je ook als gezichtsmasker gebruiken. Neem een theelepel honing en breng die lauw of warm aan op je huid. Na ongeveer 15 minuten ingewerkt te hebben, spoel je het ook weer gemakkelijk af met lauw water.

De huid zal daarna zacht en glad aanvoelen.

Het is goed te gebruiken bij huidproblemen als acne en zelfs littekens, maar ook voor (schaaf )wondjes omdat het een ontsteking remmende antibacteriële werking heeft. Als laatste de natuurlijke olie die gebruikt kunnen worden voor op het gezicht, haar of bij een gevoelige en droge huid.

Arganolie

Gebruik: op het gezicht en haar, bij een droge huid en haarpunten.

Amandelolie

Gebruik: voor het gezicht, lichaam en bij een droge huid.

Kokosolie

Gebruik: voor je haar, lichaam. Gebruik alleen kleine hoeveelheden zoals een thee of eetlepel en natuurlijk alleen biologische plantaardige oliën.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen