spot_imgspot_img

Nederlandse spoorwegen gaat kantoorpersoneel inzetten als conducteurs

De Nederlandse Spoorwegen zetten in april honderden extra krachten in om de werkdruk van conducteurs te verlichten. Het gaat hierbij om kantoormedewerkers en beveiligers die bijspringen en tijdelijk ingehuurd zijn om in de treinen mee te rijden. Op deze manier wil de NS weer zichtbaarder worden in de trein en reizigers laten merken dat er meer personeel aanwezig is.

Kantoorpersoneel

Het bijspringende kantoorpersoneel en de tijdelijk ingehuurde beveiligers zullen reizigers helpen bij het vinden van hun weg, het controleren van vervoersbewijzen en het handhaven van de veiligheid op de trein. Dit initiatief zal naar verwachting een positieve invloed hebben op de reiservaring van treinreizigers, omdat zij meer steun en service kunnen verwachten tijdens hun reis.

Het is positief om te zien dat de NS op deze manier inspeelt op de toenemende werkdruk van conducteurs en tegelijkertijd de reiservaring van treinreizigers probeert te verbeteren. Het is echter ook belangrijk dat de NS structurele oplossingen vindt voor deze problemen, zodat het bijspringen van kantoormedewerkers en beveiligers niet nodig is in de toekomst.

Nederlandse spoorwegen

Al met al is het een interessante ontwikkeling die laat zien dat de NS actief bezig is met het verbeteren van de reiservaring van haar reizigers. Laten we hopen dat deze extra inzet van personeel bijdraagt aan een veilige en comfortabele treinreis voor iedereen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img