Nieren zorgen voor de juiste zuurgraad van het bloed

Bewolking

Nieren zorgen voor de juiste zuurgraad, ook wel pH-waarde genoemd. Stoffen met een pH-waarde van 1 tot 7 zijn zuur en stoffen met een pH-waarde van 7 tot en met 14 zijn basisch (ook wel alkalisch genoemd). Je bloed hoort een pH-waarde te hebben tussen de 7,35 en de 7,45 en dan is er sprake van een goed zuur-base evenwicht. De zuurgraad van je bloed hangt af van de hoeveelheid zure of basische stoffen die erin zijn opgelost.

Ziek door een te lage pH-waarde in het bloed

Steeds meer mensen voelen zich vaak futloos en moe, hebben hoofdpijn, stijve of pijnlijke spieren of gewrichten, zitten niet lekker in hun vel, of zijn chronisch ziek. Wat veel mensen niet weten, is dat dit in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door een verstoorde zuur-base balans in ons lichaam. Veel onderzoekers hebben dit wetenschappelijk aangetoond.

Gelijkmatige zuurgraad in het bloed is ontzettend belangrijk

De zuurgraad (pH-waarde) van ons bloed is 7,36. Een gelijkmatige zuurgraad is ontzettend belangrijk om alle chemische processen in ons lichaam goed te laten verlopen. Ons lichaam doet er dus dan ook alles aan om de zuurgraad stabiel te houden. Het teveel aan zuren wordt normaal door het lichaam afgevoerd via de longen, de nieren (mits je voldoende water drinkt), en door zweten via de huid en de lymfe.

Zuurgraad bloed totaal verstoord door verkeerde voeding en stress

Maar door o.a. milieuvervuiling (blootstaan aan chemische stoffen) overmatig gebruik van kunstmest, pesticiden (niet biologische groente en fruit), stress of tijdgebrek, smaak- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, groeihormonen en vooral verslechterde eetgewoonten (te veel vlees, vet en suiker, te weinig groente en fruit) is deze balans totaal verstoord.

Oorzaak verzuurd bloed

Door een te lage pH in het bloed lijden veel mensen aan verzuringsziekten, zoals botontkalking, diabetes, hart- en vaatziekten, infectieziekten, stofwisselingsproblemen, een slecht functionerend immuunsysteem, eczeem, overgewicht, hoofdpijn, migraine, slaapstoornissen, obstipatie, cariës, huidproblemen, artrose, artritis, jicht, RSI, fibromyalgie, hypoglykemie, burn-out, depressie, kanker, maagdarmproblemen, Multiple Sclerose, ziekte van Alzheimer, epilepsie, ME en het Chronisch Vermoeidheidssyndroom.

Wil je ook gezond oud worden?

Begin dan vandaag nog met gezond eten! Je zult snel resultaat merken. Iedere cel in je lichaam is opgebouwd uit wat je daarvoor hebt gegeten. Door simpelweg te kiezen voor de juiste (base-vormende) voeding kun je het zuur-base-evenwicht in je lichaam herstellen, wat de mogelijkheid geeft klachten te verminderen en ziekten te genezen.

Op korte termijn

– algehele verbeterde gezondheid
– meer energie
– verbeterde psychische balans, beter concentratievermogen
– verbeterde bloedcirculatie (minder migraine, en vermindering koude handen en voeten)

Op de lange termijn

– versterken immuunsysteem
– soepele en pijnvrije spieren en gewrichten
– bereiken van je ideaal-gewicht
– afremming botontkalking
– mooiere huid, haren en nagels
– beter doorbloed tandvlees, het voorkomen van cariës
– snellere genezing na bijv. operatie
– en het belangrijkste: het voorkomen van gezondheidsstoornissen!

Investeren in je lichaam

Maakt dus dat je niet alleen gezonder en fitter voelt, maar ook je geestelijke gesteldheid wordt verbeterd. Investeren maakt dat je op de lagertermijn geld uitspaart aan kosten voor de gezondheidszorg en je op je oude dag minder afhankelijk bent van anderen die je moeten verzorgen. (als alles goed gaat).

Biologisch eten

Maakt het plaatje voor een goede gezond nog completer en zou dus zeker het over wegen waard moeten zijn om te investeren in je eigen lichaam of van je naasten.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen