spot_imgspot_img

Nieuwbouw aan de rand van het Ginneken in Breda

Het oude schoolgebouw aan de Keermanslaan wordt al tijden niet gebruikt. Sinds vorig jaar is er een begin gemaakt aan een nieuwbouwproject op deze locatie in Breda.

Schoolgebouw

Het complex wordt al een tijd niet gebruikt en was volledig vervallen. Voorheen was het een schoolgebouw voor de Mariaveld Mavo. Toen deze middelbare school verdween is het nog tientallen jaren als dependance gebruikt. Het KBS Laurentius uit Ginneken maakte hier gebruik van.

Het gebouw is een jaar of tien door basisschool KBS Laurentius uit het Ginneken gebruikt als dependance. Vroeger was de Mariaveld Mavo er gevestigd. De afgelopen jaren zijn er vernielingen aangericht en hebben er een jaar lang, tot in maart dit jaar, krakers in gezeten. Buurtbewoners zijn opgelucht dat de krakers zijn vertrokken, omdat er ‘s nachts vaak overlast was.

Kraak

Tot het voorjaar van vorig jaar was het pand bezet door krakers. Vanuit de buurt kwamen er veel klachten over overlast en vernieling. Vooral ’s nachts was er sprake van geluid. In 2021 zijn de krakers uit het gebouw gezet en is dit onbewoonbaar gemaakt.

Locatie

Het bouwproject bevindt zich aan de rand van het Ginneken. Het Ginneken staat bekend als bourgondische plek in Breda. De combinatie van natuur en bruisend leven maakt het een gezellig onderdeel van de stad. Wanneer je liever de rust opzoekt is het Markdal om de hoek te vinden.

De Ginnekenmarkt is evengoed een levendige plek. Met winkels en kleine ondernemers. Verder heeft de markt ook een verscheidenheid aan horecagelegenheden.

Toekomstige gebouwen

Er worden verschillende huizen gebouwd in het project. Zo zullen er appartementen, eengezinswoningen en patiowoningen gerealiseerd worden. De eengezinswoningen bevatten drie slaapkamers en hebben een ruimte zolder. De kavelgrootte zal maximaal 200 m2 zijn.

De appartementen variëren in grootte. Zo zijn er driekamerappartementen maar ook penthouses. De 32 luxe appartementen beschikken allemaal over een privé parkeerplek. Er komt een ondergrond parkeerterrein voor de bewoners.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
matige regen
9.6 ° C
10 °
8.9 °
88 %
9.1kmh
84 %
ma
10 °
di
7 °
wo
7 °
do
5 °
vr
7 °
spot_imgspot_img