spot_imgspot_img

Duurzame appartementen op voormalig brandweerkazerne

Ulvenhout – In Ulvenhout wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van de Groenkazerne Ulvenhout: een duurzaam appartementencomplex op de plek waar voorheen de brandweerkazerne stond. In totaal komen er 36 appartementen verdeeld over drie complexen, waarbij duurzaamheid en groen centraal staan. In dit artikel lees je meer over dit bijzondere project.

Duurzame appartementen

Bij de ontwikkeling van de Groenkazerne Ulvenhout staat duurzaamheid voorop. Zo zijn alle appartementen volledig gasloos en voorzien van een warmtepomp met koeling. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen en dat de appartementen een laag energieverbruik hebben. Daarnaast worden er groene daken aangelegd en worden er nestkastjes geplaatst voor vogels, zodat zij een veilige plek hebben om te broeden.

Groene omgeving

Naast duurzaamheid is ook groen een belangrijk aspect van de Groenkazerne Ulvenhout. De locatie van de voormalige brandweerkazerne ligt in een groene omgeving en de nieuwbouwappartementen worden daarop afgestemd. Zo hebben alle appartementen een eigen balkon of terras met groene beplanting en zijn er gemeenschappelijke tuinen waar bewoners kunnen ontspannen en genieten van de natuur.

Niet alleen op het terrein van de Groenkazerne Ulvenhout is groen te vinden. Op slechts vijf minuten fietsafstand liggen het Mastbos en het Ulvenhoutse Bos, waar men heerlijk kan wandelen en fietsen. De combinatie van een groene omgeving en de gezellige dorpse sfeer maakt wonen in Ulvenhout zeer aantrekkelijk.

Parkeergelegenheid en bergingen

Om het woongenot van de bewoners te vergroten, beschikt de Groenkazerne Ulvenhout over voldoende parkeergelegenheid en bergingen. In de kelder van het complex is ruimte voor 41 parkeerplaatsen en 36 bergingen, zodat ieder appartement een eigen parkeerplaats en berging heeft. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de keldervloer en binnenkort zal de opbouw van het complex van start gaan.

Gezelligheid en winkelaanbod

Naast groen en duurzaamheid biedt Ulvenhout ook gezelligheid en een gevarieerd winkelaanbod. Op nog geen vijf minuten lopen van de Groenkazerne Ulvenhout bevindt zich de dichtstbijzijnde supermarkt en in het dorp zijn diverse winkels en horecagelegenheden te vinden. De combinatie van voorzieningen en groen maakt Ulvenhout een aantrekkelijke woonplek voor jong en oud.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
4.8 ° C
5.1 °
3.9 °
84 %
6.6kmh
100 %
ma
4 °
di
8 °
wo
9 °
do
11 °
vr
10 °
spot_imgspot_img