spot_imgspot_img

Nieuwbouw op laatste grasveld in Haagse Beemden in Breda

In de wijk Haagse Beemden in Breda wordt binnenkort een woonzorgcomplex gebouwd op een van de laatste onbebouwde veldjes. Het complex zal bestaan uit drie gebouwen en biedt 104 appartementen speciaal ontworpen voor ouderen.

Woningcorporatie Alwel is verantwoordelijk voor de bouw van het complex, dat gelegen zal zijn op de hoek van de Muizenberglaan en Westerhagelaan, recht tegenover winkelcentrum De Berg. De plannen voor het braakliggende grasveld, eigendom van de gemeente Breda, werden al in 2017 geïnitieerd door de gemeenteraad. Het stadsbestuur benaderde vervolgens Alwel, die aan de slag ging met het ontwerp.

Wonen

Het ontwerp is inmiddels gereed en voldoet aan de wens van de burgemeester en wethouders om woningen te bouwen die ouderen in staat stellen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Het woonzorgcomplex zal in totaal 104 appartementen omvatten, waarvan 81 in de sociale huursector vallen en 23 als middeldure huurwoningen worden aangeboden. Alle appartementen zijn bereikbaar via een lift en geschikt voor een levensloopbestendige levensstijl. Een deel van de woningen zal zorgvoorzieningen krijgen aangeboden door welzijnsorganisatie Surplus.

Naast de appartementen zullen er ook voorzieningen komen voor het zorgpersoneel en een gemeenschappelijke ruimte die zowel beschikbaar is voor bewoners als omwonenden. Het woonzorgconcept sluit aan bij de grote vraag naar geschikte woningen voor ouderen in dit deel van de Haagse Beemden, aldus de burgemeester en wethouders.

Groene omgeving

De drie gebouwen worden gegroepeerd rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Aan de kant van de Muizenberglaan zal een parkeerplaats worden gerealiseerd. De bestaande bomenrij aan de rand van het grasveld zal behouden blijven, waardoor het groene karakter van de omgeving behouden blijft.

De grond zal naar verwachting volgend jaar bouwrijp worden gemaakt, waarna de bouw in de eerste helft van 2025 van start kan gaan. Voor die tijd moeten echter nog wijzigingen in het bestemmingsplan worden doorgevoerd en een definitief ontwerp voor de nieuwbouw worden opgesteld.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img