Eerste stappen zijn gezet voor seniorenwoningen in Bavel

Bouw Breda

Het dorp Bavel krijgt er dit jaar nog nieuwe woonvoorzieningen bij. Op de hoek van de Haarbeemd en de Dorstseweg wordt al druk gebouwd. In het najaar van 2021 is het bouwproject begonnen en inmiddels begint het al echt ergens op te lijken. De fundering is volledig af. Nu wordt er een start gemaakt aan de witte bouwblokken. De binnenmuren van de huizen worden opgebouwd en langzaam maar zeker komen er huizen aan het oppervlak.

Seniorenwoningen

Het gaat om vijf woningen die speciaal ontworpen zijn op levensbestendigheid. De woningen zijn dan ook voor senioren. Een van de huizen bestaat uit een enkele verdieping en is dan ook volledig gelijkvloers.

De andere woningen hebben twee verdiepingen. Hier is over nagedacht. Van iedere woning zitten alle voorzieningen op de begane grond. Hierdoor is het mogelijk om in elk huis gelijkvloers te wonen. De extra verdieping biedt voornamelijk meer woonruimte en de mogelijkheid om boven te slapen wanneer dit nog een optie is.

Groen

De huizen worden aan beide kanten voorzien van groen. Zo komt er aan de achterzijde bij elk huis een privé tuin. Voor de huizen wordt een groenzijde aangelegd. Samen met een looppad langs de woningen vormt dit een aangenaam beeld. Met de groenvoorzieningen passen de huizen goed in het dorp.

Plannen

Bavel heeft op dit moment weinig doelgroepgerichte woonvoorzieningen. Het bouwproject De Tinne komt dan ook als geroepen. Het dorp is erg enthousiast en de bouw van de huizen wordt gewaardeerd. Inmiddels zijn alle vijf woningen verkocht. Naar verwachting kan de oplevering al in het einde van 2022 plaatsvinden. Niet lang daarna zullen de nieuwe eigenaren intrek in de huizen kunnen nemen.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen