Nieuwbouwproject Blend in de Heuvel in Breda

Bouw Breda

Breda wordt verrijkt met 75 robuuste herenhuizen. In de buurt van de bouwlocatie Nieuw Mertsersem. Binnenkort start het bouwproject Blend Breda met de realisatie van deze woningen.

Groen

Het wordt een groene locatie. Zowel in de natuurlijke als de duurzame zin. Het al bestaande groene Planciusplein wordt doorgetrokken. Op deze manier worden de Hudsonstraat en de Roggenveenstraat vergroent. De ruimte voor groen wordt geoptimaliseerd door parkeerkoffers. Dit zijn samengevoegde parkeerplaatsen, waardoor er niet overal auto’s staan.

Duurzaam

Over het algemeen zijn de nieuwgebouwde huizen in deze tijd duurzaam. Nieuwbouw is gasloos en energiezuinig. Ook in deze woningen is dat het geval. Zo zijn de huizen voorzien van een geoptimaliseerd warmtesysteem. Met een warmtepomp, aardwarmte en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning zijn de woningen zo duurzaam mogelijk ingericht.

Wat betreft duurzaamheid zijn er nog geen plannen bekend. Wel zijn nieuwbouwwoningen over het algemeen energiezuinig. Door goede isolatie en nieuwe technieken verbruiken de huizen zo min mogelijk energie voor stroom en verwarming. Ook zijn nieuwbouwwoningen gasloos.

Indeling

De 75 herenhuizen komen in drie bouwblokken te liggen. Eentje tussen de Hudson- en de Roggeveenstraat, de andere twee liggen tussen de Hudsonstraat en het Planciusplein. Alle 75 huizen worden koopwoningen. Er zijn vier verschillende woningtypes. Zo zijn er woningen in het formaat L, XL, XXL en XXXL.

Iedere woning bestaat uit vier verdiepingen, 3 leefruimtes en een zolder. De begane grond is uitgebouwd en er is een privé tuin. De volledige oppervlakte varieert per woning, tussen de 100 en 145 vierkante meter.

Projectplannen

De verkoop van de herenhuizen is in het najaar van 2021 van start gegaan. Het overgrote deel is inmiddels verkocht, maar er zijn nog een aantal woningen beschikbaar. Het is de bedoeling dat de realisatie in het tweede kwartaal van 2022 zal beginnen. Wanneer het project af is en de uiteindelijke oplevering plaats vindt is nog onbekend.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen