spot_imgspot_img

Sloopwerkzaamheden bij KPN-gebouw voor 129 nieuwe appartementen

In Breda is de sloop van een groot deel van het KPN-gebouw in volle gang. Het imposante pand, gelegen aan de Oude Vest, ondergaat een transformatie waarbij het monumentale deel behouden blijft en wordt omgevormd tot 32 appartementen.

Het niet-monumentale gedeelte wordt gesloopt om plaats te maken voor de bouw van 97 nieuwbouwappartementen. Bovendien komt er ruimte voor horeca, detailhandel en kantoren op de begane grond. Met deze grootschalige herontwikkeling wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke geschiedenis van dit historische gebouw.

Sloopwerkzaamheden

Bij het voormalige postkantoor aan de Oude Vest wordt momenteel hard gewerkt aan de sloop van een groot deel van het pand. Een jaar na de start van de verkoop van de woningen is nu eindelijk de daadwerkelijke sloop begonnen. Het monumentale deel van het gebouw, dat gekenmerkt wordt door authentieke elementen zoals een prachtig trappenhuis en karakteristieke raampartijen, blijft behouden. Het overige deel wordt echter gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwbouwappartementen.

Historisch erfgoed

Met oog voor de rijke historie van het pand, zal het monumentale deel getransformeerd worden tot 32 moderne appartementen. Hierbij zal het authentieke karakter behouden blijven, waardoor bewoners kunnen genieten van de unieke sfeer en architectuur van het gebouw. In totaal zullen er 129 wooneenheden ontstaan, waarvan 22 sociale huurappartementen die worden beheerd door WonenBreburg.

Luxe appartementen

De nieuwbouwappartementen variëren in prijs, waarbij het goedkoopste koopappartement beschikbaar is voor 320.000 euro. Het paradepaardje van het project is een luxueus penthouse dat maar liefst 1,6 miljoen euro kost. Dit penthouse beslaat drie verdiepingen en heeft een oppervlakte van 260 vierkante meter. Naast de appartementen wordt er ook een binnentuin gerealiseerd, die als groene oase dient voor de bewoners. Op de begane grond is er ruimte voor diverse commerciële functies, zoals horeca, detailhandel en kantoren, waardoor er een levendige en bruisende omgeving ontstaat.

De sloopwerkzaamheden zullen naar verwachting vóór de bouwvakantie worden afgerond, waarna de aannemer kan beginnen met de funderingswerkzaamheden. De transformatie van het KPN-gebouw naar een eigentijdse woongelegenheid met commerciële ruimtes belooft een prachtige toevoeging te worden aan het hart van Breda. Met respect voor het historische erfgoed en oog voor moderne woonbehoeften, wordt dit project een waardevolle aanvulling op de stad.

KPN-gebouw in Breda

De transformatie van het KPN-gebouw in Breda markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van dit markante pand. Terwijl een groot deel van het gebouw plaatsmaakt voor nieuwbouw, wordt het monumentale gedeelte gekoesterd en omgevormd tot prachtige appartementen. Met een mix van historische charme en moderne voorzieningen zullen de toekomstige bewoners kunnen genieten van een unieke woonervaring. Bovendien zullen de commerciële ruimtes op de begane grond zorgen voor een bruisende ambiance. Met de voortgang van de sloopwerkzaamheden en de start van de bouw in het vooruitzicht, kunnen we binnenkort getuige zijn van een schitterende herontwikkeling in het hart van Breda.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img