spot_imgspot_img

The Loads moeten ruimte maken voor nieuwe woningen in Breda

De hallen van The Loads moeten ruimte maken voor nieuwe woningen. Momenteel lijkt dit echter nog wel even te gaan duren. Er zijn plannen om de hallen te slopen en een bouwproject te starten. Tot dusver loopt het schema echter uit en is er nog geen start gemaakt.

Vertraging

The Loads is de locatie van het poppodium Phoenix. Het nieuwe plan was al enige tijd bekend en het poppodium heeft dan ook een nieuwe locatie gevonden. Zo verhuizen ze naar de stokvishallen.

Deze verhuizing duurt langer dan verwacht en zorgt voor uitstel in het gehele plan. De stokvishallen worden momenteel verbouwt tot werkzame ruimtes. Deze verbouwing is vertraagd, waardoor als een domino-effect alle onderdelen van dit plan langer duren.

Artikel gaat verder onder nieuwsfoto.

De verbouwing moet af zijn voor de verhuizing, en de verhuizing moet klaar zijn voor The Loads weggehaald kan worden. Uiteindelijk heeft dit als gevolgen dat de nieuwbouw nog niet heeft kunnen starten.

Verwachting

In eerste instantie was het de bedoeling dat de sloop van The Loads nu begonnen zou zijn. Op dit moment lijkt het erop dat de stokvishallen rond eind maart volledig omgebouwd zijn. Met een planning waarbij de verhuizing plaats kan vinden tijdens de laatste verbouw fase, zou de sloop van The Loads rond februari van start gaan.

Op de locatie van The Loads komen waarschijnlijk 165 appartementen. Het is de bedoeling dat deze woonruimtes gecombineerd worden met culturele activiteiten. Zo wordt de geschiedenis van de plek meegenomen in de plannen. Er moet ruimte komen voor podia en een culturele plek worden.

Plan

Er waren al eerder plannen gemaakt voor deze locatie. Tot voorheen is het echter niet gelukt om deze plannen waar te maken. Het heeft 15 jaar geduurd voordat er daadwerkelijk een werkend plan ontwikkeld was.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
bewolkt
14.7 ° C
17.3 °
12.8 °
70 %
5kmh
94 %
do
16 °
vr
17 °
za
20 °
zo
20 °
ma
22 °
spot_imgspot_img