Duurzaamheid centraal bij nieuwe woonwijk in Bavel

Boerderij wordt gesloopt in Bavel
© Nieuws Vandaag

Bavel – Een nieuwe woonwijk aan de Dorstseweg in Bavel heeft groen licht gekregen om te worden ontwikkeld. Ontwikkelaar Somnium Real Estate BV gaat hier woningen bouwen, met als uitgangspunt levensloopbestendig wonen voor verschillende doelgroepen. Het plan krijgt een dorps karakter en zal een groene omgeving creëren voor de bewoners.

Woonwijk in Bavel

Het totale plangebied van de woonwijk is circa 35.000 m2 groot en ligt tussen de Dorstseweg, Kluisstraat, A27 en Lange Bunder. Het gebied biedt kansen om een aantrekkelijke woonbuurt te worden voor senioren, starters en doorstromers op de woningmarkt. Door te focussen op levensloopbestendig wonen wordt er voor gezorgd dat de woningen geschikt zijn voor alle levensfases en dat bewoners er langdurig kunnen blijven wonen.

Duurzaam

Een ander belangrijk uitgangspunt van het plan is duurzaamheid. Zo zal er veel groen in de wijk aanwezig zijn en zal het gebied worden voorzien van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen en warmtepompen. Ook zal er worden gekeken naar het verminderen van de CO2-uitstoot van de woonwijk en het bevorderen van het gebruik van elektrische auto’s.

Duurzaamheid centraal bij nieuwe woonwijk in Bavel
© Nieuws Vandaag

Om ervoor te zorgen dat het plan aan alle eisen en vereisten voldoet, zal er nog een ruimtelijke procedure moeten worden doorlopen. Hierbij zal worden gekeken naar de haalbaarheid van het plan, de impact op de omgeving en de benodigde vergunningen en procedures. Het is belangrijk dat deze stappen zorgvuldig worden doorlopen om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke project op een duurzame en verantwoorde manier wordt ontwikkeld.

Wonen en leven

Al met al lijkt de nieuwe woonwijk in Bavel een veelbelovend project te worden. Door te focussen op levensloopbestendig wonen en duurzaamheid, wordt er gezorgd voor een prettige woonomgeving waar bewoners langdurig kunnen wonen en leven. Ook zal de wijk bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzaamheid in de regio. We kijken uit naar verdere ontwikkelingen van dit mooie project.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
14.2 ° C
15.7 °
12.7 °
70 %
6.7kmh
75 %
do
15 °
vr
13 °
za
12 °
zo
8 °
ma
8 °

Gerelateerde artikelen