Spontane nieuwjaarsduiken in het land

Op verschillende plaatsen in het land doken mensen op eigen initiatief het water in om het nieuwe jaar te vieren. Vanwege de lockdown waren nagenoeg alle georganiseerde nieuwjaarsduiken afgelast.

Vuurwerkverbod

Ondanks vuurwerkverbod knallend nieuwjaar in streken en regio’s in Nederland. De politie heeft de onrust rond oud en nieuw onder controle kunnen houden doordat er veel agenten werden ingezet, zegt nationaal commandant Willem Woelders. Toch was het volgens de commandant op veel plaatsen druk en onrustig.

Jaarwisseling

Nederland staat weer voor een voor velen minder uitbundige jaarwisseling dan normaal. Net als bij de viering van oud en nieuw een jaar geleden is vuurwerk afsteken verboden als gevolg van de coronapandemie.

Nieuwjaarsnacht

De Belgische politie heeft in de nieuwjaarsnacht meer dan tweehonderd mensen aangehouden. De meeste aanhoudingen waren in de hoofdstad Brussel en in Antwerpen. Een politiewoordvoerder zei zaterdagochtend tegen de VRT dat in het gewest Brussel 150 mensen zijn aangehouden, van wie 129 in de hoofdstad zelf. In Antwerpen hield de politie 58 mensen aan.

Nieuwjaarsduikers in Scheveningen

Mensen rennen de zee in bij het strand van Scheveningen op Nieuwjaarsdag. De traditionele Nieuwjaarsduik is voor de tweede keer vanwege de coronacrisis afgelast.