spot_imgspot_img

Ochtendmist gevolgd door toenemende middagzon

In de vroege ochtend trekt een gebied met mist over het land, met vooral dichte mist in Noord-Brabant, Utrecht en Flevoland, waarvoor een code geel waarschuwing geldt. In het zuiden van Limburg valt er aanvankelijk nog wat (mot)regen. Plaatselijk zijn de zichten beperkt tot minder dan 200 meter. Richting halverwege de ochtend zal de mist langzaam verdwijnen.

Wisselende bewolking

De bewolking is in de ochtend half tot zwaar, met het noorden van het land dat al snel profiteert van zonnige perioden. De wind is aanvankelijk zwak, maar zal geleidelijk toenemen naar matig uit het westen, terwijl in het Waddengebied een vrij krachtige wind staat.

Kans op enkele oostelijke buien

Tijdens de middag blijft het op de meeste plekken droog, hoewel er in het oosten enkele buien kunnen vallen. De bewolking blijft eerst nog vrij talrijk, maar in de loop van de middag zal de zon steeds meer doorbreken. De maximumtemperaturen variëren van 18°C in het noorden tot 22°C in het zuidoosten. Een matige westelijke wind is over het hele land voelbaar.

Opklaringen en afnemende wind

In de avonduren blijft het droog en verschijnen er opklaringen aan de hemel. De matige westelijke wind zal langzaam afnemen, hoewel het in het Waddengebied nog steeds merkbaar zal zijn.

Droog met mogelijke mistvorming

Gedurende de nacht blijft het droog. Lokaal kan er mist ontstaan, vooral in de gebieden met lagere temperaturen. De minimumtemperaturen variëren tussen 6°C in het noordoosten en 13°C in het zuidwesten. De wind zal zwak zijn.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img