spot_imgspot_img

Onderhoud nodig voor de vuurtoren van Breda

De vuurtoren die in Breda aan de Academiesingel staat, heeft onmiddellijk onderhoud nodig. Vanaf 9 november zal het onderhoud aan de vuurtoren gaan beginnen, in het voorjaar wordt het laatste deel van het onderhoud gedaan aan de onderkant van de vuurtoren. Zo is de vuurtoren weer op tijd klaar voor het vaarseizoen. Voor het onderhoud van de vuurtoren in Breda, zal de vuurtoren deels uit elkaar gehaald moeten worden. Dat het onderhoud hard nodig is kun je op meerdere plekken zien. Zo is de verf al op meerdere plekken aan het bladderen, en de metalen delen van de toren zijn ook niet meer helemaal in de goede staat.

De vuurtoren moet uit elkaar

Het uit elkaar halen van de vuurtoren zal een grote en zware klus zijn. Doormiddel van een hoogwerker, en een hijskraan kan de punt van de vuurtoren eraf gehaald worden. Wanneer de punt eraf is gehaald, wordt deze naar de werkplaats gebracht voor het nodige onderhoud. Het verwijderen van de punt van de toren, zal wel even wat tijd in beslag nemen, en zo ook wat ruimte. Hierdoor zal op 9 november de Academiesingel afgesloten zijn, en kun je er dus ook niet langsrijden. Wanneer je aan de academiesingel woont of werkt, kan je er wel gewoon langs om op de plaats van bestemming te komen. Dit geldt alleen als je met de auto bent. Ben je lopend of met de fiets, dan is de Academiesingel ook nog gewoon bereikbaar voor jou.

Niet alleen de punt

De punt van de vuurtoren zal niet het enige zijn, wat van de vuurtoren afgehaald gaat worden. Naast de punt van de vuurtoren, zal ook nog de gevelbeplating weggehaald worden, om het onderhoud aan de vuurtoren makkelijker te maken. Dit moet allemaal in de werkplaats gaan gebeuren. Het onderhoud van de vuurtoren vindt plaats, in de werkplaats. Het onderhoud wat aan de punt van de vuurtogen gedaan moet worden is te moeilijk, en erg gevaarlijk vanwege de hoogte van de toren. Ze zijn dan ook niet afhankelijk van het weer, en kan er zelfs in de regen doorgewerkt worden aan het onderhoudt. Als alles helemaal volgens de planning gaat, moet de punt van de vuurtoren op 30 november weer helemaal op zijn plaats zitten. De dag zou nog kunnen veranderen, door het uitlopen van het onderhoud, of wanneer het weer erg slecht is. Het onderstuk van de toren wordt niet op dit moment aangepakt, hiervoor is een later tijdstip uitgekozen. Zo hoeft niet alles tegelijk gedaan te worden. Het onderstuk wordt in het voorjaar helemaal opgeknapt, en is de gehele toren weer klaar voor het vaarseizoen volgend jaar.

Onderhoud is echt nodig

Dat er echt nodig onderhoud nodig is bij de vuurtoren van Breda, kon je wel zien aan de staat van de vuurtoren momenteel. Het is alweer 16 jaar terug dat de vuurtoren in Breda, voor het laatst echt een grote onderhoudsbeurt heeft gehad. Vandaar dat er nu weer een grote onderhoudsbeurt aankomt voor de vuurtoren.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
15.4 ° C
17.3 °
14.5 °
87 %
2.7kmh
98 %
za
15 °
zo
20 °
ma
19 °
di
23 °
wo
18 °
spot_imgspot_img