Ontdek de natuur en bewoners met de buurtcamping

Haardhout

Genieten van de natuur en ontmoet mensen uit de buurt met de buurtcamping.
Bijna 40 parken verspreid door heel Nederland worden deze zomerweken in gebruik genomen door buurt kampeerders. De Buurtcamping is voor drie dagen en toegankelijk voor iedereen die het leuk vindt om te kamperen met zijn buurtgenoten en dus van jong tot oud, van ervaren kampeerder tot beginnelingen. Wie kan betalen, betaal en wie niet gewoon niet!

De buurtcamping is meer dan alleen kamperen

Initiatief van vrijwilligers van de buurtcamping wordt geleid door vrijwilligers en begon in 2013 met één camping in één park. In 2018 waren dit er al 20, verdeeld over 12 Nederlandse steden. Momenteel bijna 40 stuks, verspreid over heel Nederland. Buurt kamperen wordt steeds populairder en de animo neemt nog steeds toe.

Steeds meer buurtcampings in Nederland

Steeds meer buurtbewoners vinden het dan ook een leuk initiatief om buurtbewoners beter te leren kennen en zo kunnen de niet betalende groep met financiële problemen ook op vakantie. Kinderen leren met elkaar spelen en in de natuur en ouderen om te ontspannen en om andere mensen te ontmoeten. Uit recent onderzoek van het Nibud, bleek dat ruim een kwart (28%) van de Nederlanders niet op vakantie gaat dit jaar. De grootste reden hiervoor zijn de kosten. Van de mensen die niet gaan, zegt 64% dat een vakantie simpelweg te prijzig is. Voor alleen al voor de gemeente Breda heb je het dan over ruim 30 duizend mensen.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen