spot_imgspot_img

Vandaag blijft het weerbeeld onvoorspelbaar en relatief fris

Het weerbeeld van vandaag blijft wisselvallig en vrij koel voor de tijd van het jaar. In de ochtend is het zwaar bewolkt met verspreid over het land buien. Lokale onweersbuien zijn niet uitgesloten, vooral in het oosten. Het noorden kan echter af en toe van de zon genieten. De wind waait uit het westen en is matig, maar aan de westkust wordt het krachtiger, met windkracht 6 tot 7. Op de zuidwestkust kunnen windstoten tot 75 km/uur voorkomen.

Buien

De buien zullen ook in de middag aanhouden, maar er is hoop op verbetering in het westen. In de tweede helft van de middag wordt het daar namelijk droger met zelfs af en toe wat zonneschijn. De temperatuur bereikt maximaal rond de 19°C. De wind blijft afkomstig uit het westen en is matig, maar aan de westkust blijft het stevig waaien, met windkracht 6.

Geleidelijk opklarend

In de avond blijven er mogelijk nog enkele buien hangen in het oosten van het land. Elders wordt het op de meeste plaatsen droog met hier en daar nog wat zonneschijn. De westenwind neemt vooral boven land sterk af, waardoor het rustiger wordt.

Komende nacht kan er in de kustgebieden nog een enkele bui vallen, maar over het algemeen wordt het droger. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. Aan de kust staat een matige westenwind, terwijl het landinwaarts veel rustiger is.

Weernieuws

Het blijft de komende dagen nat en vrij koel, wat kenmerkend is voor deze periode. Er is slechts af en toe ruimte voor de zon tussen de buien door. Echter, goed nieuws staat voor volgende week op het programma. Het weer zal langzaam droger worden en de temperatuur zal wat gaan stijgen. Bovendien kunnen we vaker van de zon genieten. Dus, ondanks de wisselvalligheid van nu, is er hoop op beter weer in het verschiet.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
75 %
7.8kmh
100 %
vr
8 °
za
8 °
zo
8 °
ma
6 °
di
7 °
spot_imgspot_img