spot_img

Ooievaars omgekomen door bosbranden in Griekenland

Tijdens de trektocht naar Afrika zijn meerdere ooievaars omgekomen door bosbranden en elektriciteitsmasten in Griekenland. Ooievaars vliegen duizenden kilometers om te paren.

Bosbranden in Griekenland

Al ruim een week woede grote bosbranden in Griekenland en in het weekend zijn ze enorm uitgebreid naar meer dan 400 nieuwe bosbranden. De hevigste bosbranden in 30 jaar en vooral het eiland Evia is zwaar getroffen. Duizenden Grieken zijn op de vlucht voor de bosbranden die het land al bijna een week teisteren.

Dieren door branden

Ooievaars die bezig zijn met de trek naar Afrika raken door de bosbranden en de rookontwikkeling gedesoriënteerd en dat kan ze het leven kosten. De dieren opvang in Athene redt ieder jaar een paar duizend dieren, en komt nu zeer veel ooievaars tegen. Zoveel gewonden ooievaars maken ze maar zelden mee.

Hoogspanningsmast

Omdat de vogels gestrest zijn vliegen ze tegen elektriciteitsmasten en worden ze geëlektrocuteerd. Het is lang geleden dat er zoveel ooievaars dood gingen in Athene. De vorige keer was 12 jaar terug. De inwoners van Athene vinden de dode vogels op hun stoep.

Dierenopvang in Athene

Er worden ook veel gewonden dieren naar de dierenopvang gebracht. En als de ooievaars hersteld zijn dan worden ze aan de kust weer vrijgelaten. In de hoop dat ze als nog naar Afrika door kunnen vliegen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen