Opklaringen vanuit het westen met hogere temperaturen

Vanochtend is het nog overal bewolkt met temperaturen van tussen 5°C in het oosten en 7°C in het westen. Er trekt een band met lichte regenband over vanaf het westen, een koufront. De regen komt rond acht uur aan in het westen.

Het koufront: de verlosser

Achter het koufront klaart het meteen op. De eerste opklaringen bereiken rond 10 uur het noordwesten. Langzaamaan wordt ook de bewolking in het binnenland verdreven. Pas rond 15 uur is het hele land zo goed als vrij van bewolking. Ondanks dat er op hoogte koudere lucht achter het koufront zit, kunnen de temperaturen stijgen tot 10-11°C. Dit komt voornamelijk door de opklaringen en wind vanover het relatief warme zeewater. Er waait een lichte, aan de Kust matige westenwind.

Morgen starten we nog zonnig, waarna de bewolking weer de overhand neemt. De temperaturen liggen met 11-12°C boven normaal. In het zuidoosten en mogelijk zuiden wel lager door lage bewolking en mist in de ochtend. De rest van de week blijft het vrij zacht, met op zondag regen, gevolgd door lagere temperaturen op maandag.