spot_imgspot_img

Ouwehands dierenpark werkt toe naar opening Koalia

In Ouwehands Dierenpark wordt met spanning uitgekeken naar de opening van het gloednieuwe verblijf voor koala’s en wallaby’s. Vanaf 25 april 2024 kunnen bezoekers zich verwonderen over deze unieke diersoorten, die een stukje Australië naar Nederland brengen.

Laatste voorbereidingen

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de bouw en afwerking van het gebied. Dit omvat onder andere de installatie van een warmtepomp om het binnenverblijf te verwarmen, evenals schilderwerk voor de thematisering. Zodra de beplanting en de looproute voor gasten gereed zijn, staat de opening van Koalia gepland.

Een opvallend aspect is de verwarming die in de klimbomen van de koala’s wordt geplaatst, een experiment om te zien of de koala’s er gebruik van zullen maken op minder warme dagen.

Duurzaamheid en hergebruik

Bij de bouw van Koalia staat duurzaamheid centraal. Zo worden materialen zoals rotsen en stenen hergebruikt voor de aanleg van paden en bloembakken. Dit draagt bij aan een milieuvriendelijk ontwerp van het verblijf.

Primeur voor Nederland

Ouwehands Dierenpark heeft de primeur als enige dierenpark in Nederland dat koala’s zal huisvesten. Het park verwacht drie koala’s te ontvangen, twee mannetjes en een vrouwtje. De dieren zullen eerst in quarantaine gaan, een gebruikelijke procedure om te acclimatiseren na hun reis en te wennen aan hun nieuwe leefomgeving.

Bijdrage aan behoud

Het park is trots om koala’s aan zijn collectie toe te voegen, vooral gezien de kwetsbaarheid van de soort. De koala staat op de IUCN Rode Lijst genoteerd als ‘kwetsbaar’. In Australië wordt de soort zelfs als ‘bedreigd’ beschouwd.

Nadat de aantallen snel achteruitgingen als gevolg van bosbranden en overstromingen. Over heel de wereld worden koala’s in dierenparken gehouden om zo door het managementprogramma bij te dragen aan het genetisch gezond houden van de populatie en het behoud van de diersoort. 

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
6.1 ° C
6.7 °
5.1 °
83 %
10.4kmh
95 %
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °
za
7 °
spot_imgspot_img