spot_img

Rustig en overwegend bewolkt winterweer

Vanochtend is het zo goed als overal zwaarbewolkt, in het oosten is er ook kans op wat nevel of mist. Onder de invloed van het hogedrukgebied boven het Verenigd Koninkrijk blijven we in een overwegend bewolkt weertype zitten. Maar daar kan de komende tijd verandering in komen.

Op enkele lokale opklaringen na geen zon

De temperaturen liggen op deze zondagochtend op de meeste plaatsen rond 5-6°C. De minima liggen hoger dan normaal het geval is, maar morgen en dinsdag wellicht koudere nachten. Het veld van lage bewolking blijft de hele dag hardnekkig boven Nederland hangen. Lokaal kan daar tijdelijk eens een opklaring in verschijnen, maar op de meeste plaatsen zal de zon niet gezien worden. Er staat zo goed als geen wind vandaag door de nabije invloed van het hogedrukgebied. De temperaturen stijgen naar zo’n 8°C aan de Kust en 6-7°C in het binnenland. Ondanks de bewolking blijft het overal droog vandaag.

Vannacht begint de bewolking plaats te maken voor opklaringen in de zuidoostelijke helft van Nederland. Tegelijkertijd kan er echter ook mist opkomen in die gebieden. De temperaturen liggen in het zuidoosten rond -1°C morgenochtend, elders boven het vriespunt. Het is nog de vraag in hoeverre de bewolking kan optrekken morgenochtend.

Ook dinsdagochtend kans op vorst in het zuiden met meer opklaringen aldaar. De kans op mist blijft bestaan tot en met woensdag, het blijft ook droog tot dan. Vanaf donderdag nemen de wind en neerslagkansen toe, de temperaturen stijgen richting 9°C in het weekend.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen