spot_imgspot_img

Overlast door meeuwen in stedelijk gebied

Artikel herschrijven. Zonder plagiaat, met tussenkopjes.

 

Overlast door meeuwen in stedelijk gebied

Meeuwen bij een stapel vuilniszakken in de Amsterdamse binnenstad. De overlast door meeuwen in stedelijke gebieden neemt toe. En doordat ze beschermd zijn, is er weinig tegen de dieren te doen.

De overlast door meeuwen in stedelijke gebieden neemt toe. Door onder meer vossen en strengere visserijregels kunnen de vogels moeilijker voedsel vinden. En doordat ze beschermd zijn, is er weinig tegen de dieren te doen, blijkt uit navraag van NU.nl.

Het is voor bewoners van bijvoorbeeld de binnenstad van Den Haag een steeds bekender tafereel. Meerdere dikke meeuwen die zich een weg pikken door te vroeg geplaatste vuilniszakken. Het leidt vrijwel dagelijks tot lange sporen van huishoudafval op straat, met alle ergernis en extra werk voor de reinigingsdienst van dien. En het lijkt vaker te gebeuren dan een paar jaar geleden.

“Ja, de overlast door meeuwen in stedelijke gebieden neemt toe”, bevestigt woordvoerder Raoul Rozestraten van de gemeente Den Haag. Hoewel Rozestraten geen concrete cijfers kan noemen, merkt de hofstad wel dat het aantal klachten de afgelopen jaren is toegenomen. “Je kunt veilig zeggen dat in Den Haag duizenden mensen met regelmaat last hebben van de dieren.”

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img