spot_imgspot_img

Het weer van vandaag: stevige onweersbuien met zware windstoten

Het weer van vandaag begint droog, met perioden van zon, hoewel het in het noorden eerst nog bewolkt kan zijn. Er staat een zwakke tot matige oostenwind.

Code geel

Het KNMI – Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut heeft Code geel afgegeven voor dinsdagavond. Er is kans op overlast door zware onweersbuien die van het zuidwesten naar het noordoosten over het land trekken.

Zonnig en droog

In de middag is het zonnig en droog. Aan het eind van de middag kunnen in het zuidwesten stevige onweersbuien optreden met zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd. De maximumtemperatuur varieert van 20°C op de Waddeneilanden tot 30°C in het zuidoosten. De wind komt uit een oostelijke richting en is matig.

Zware onweersbuien

Dinsdagavond kunnen zware onweersbuien optreden, met plaatselijk veel regen, grote hagel en zware windstoten. Deze weersomstandigheden kunnen leiden tot blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen, en grote hagelstenen, wat schade en overlast kan veroorzaken.

Vooral voor buitenactiviteiten kunnen deze onweersbuien gevaarlijk zijn. In de nacht naar woensdag trekken de onweersbuien naar Duitsland weg.

Onweersbuien

In de avond trekken stevige onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land. Bij deze buien kunnen hagel en veel regen in korte tijd voorkomen, maar bij buien kunnen zware windstoten voorkomen.

Code oranje

Het KNMI heeft de weerswaarschuwing opgehoogd van code geel naar code oranje vanwege de naderende zware onweersbuien. Vanavond wordt in grote delen van het land een verhoogd risico op hevige regenval, en harde windstoten verwacht. Deze weersomstandigheden kunnen voor overlast en schade zorgen.

Om schade te voorkomen, wordt aangeraden om tuinmeubelen en andere losse voorwerpen binnen op te bergen in een schuur of garage totdat de storm is gaan liggen. Zorg ervoor dat alles goed vastzit en geen risico vormt voor rondvliegende objecten.

Blijf alert en volg de laatste updates van het KNMI om goed voorbereid te zijn op het weer van vanavond.

Deel artikel

Meer over

Net binnen

Nieuws Vandaag
Nederland
bewolkt
17.5 ° C
19.5 °
16.7 °
87 %
6.5kmh
98 %
di
17 °
wo
21 °
do
24 °
vr
27 °
za
27 °
spot_imgspot_img