spot_imgspot_img

Overwegend bewolkt met regen vanaf de middag

Gisteren was het weer in het nieuws ronduit zonnig. Op de meeste plaatsen ging de dag in als de zonnigste van het jaar, deels door de afwezigheid van de bewolking, maar ook vooral omdat de dagen beginnen te lengen. De meteorologische lente begint binnen vijf dagen, en de krokussen en zelfs paasbloemen en tulpen schieten al de grond uit.

Koufront passeert Nederland deze namiddag

De dag start op veel plaatsen met veel wolken, in het zuidoosten kan de zon nog even schijnen. De minima liggen hoger dan gisteren, rond 6°C. Dit zal de hoogste minimumtemperatuur worden van de komende tijd, want de nachten worden stilaan flink kouder. Tegen de middag geraakt het overal bewolkt. Het koufront begint Nederland te naderen vanuit het westen. Tegen de middag begint het koufront aan zijn oversteek over het land. Bij de passage van het koufront kunnen de windstoten oplopen tot 90km/h en kan het even fel regenen. Achter het koufront liggen de temperaturen rond 5°C en komen er buien opgang. Die buien zijn vooral in de namiddag en avond actief en kunnen gepaard gaan met korrelhagel en smeltende sneeuw. Vannacht klaart het dan verder op.

Zonniger en stabiel weertype in zicht

Morgenochtend minima tussen 2°C en 4°C met hier en daar nog een winters getinte bui. Vanaf zaterdag ziet het weernieuws er positief uit: we komen we onder invloed van een hogedrukgebied. Dat betekent dat we te maken zullen krijgen met veel zon en droge condities. Door de heldere dagen en nachten, kunnen de minima wel doorzakken naar -5°C. Overdag meestal 8°C.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
15.4 ° C
17.3 °
14.5 °
87 %
2.7kmh
98 %
za
15 °
zo
20 °
ma
19 °
di
23 °
wo
18 °
spot_imgspot_img