spot_imgspot_img

Het weer van vandaag: overwegend bewolkt met regen

Vandaag begint het weer in het zuiden van het land regenachtig. Ook in het midden van Nederland valt er soms lichte regen. Deze neerslag zorgt voor een vochtige start van de dag voor veel mensen.

Droog en zonnig in het noorden

In contrast hiermee blijft het noorden van het land droog, met af en toe zelfs wat zonneschijn. Gedurende de middag neemt de neerslag geleidelijk af, waardoor het in sommige gebieden droger wordt.

Voelbare kou in het hele land

De maximumtemperatuur voor vandaag wordt verwacht rond de 8 graden. Echter, in de regengebieden kan het enkele graden kouder aanvoelen, mede door de doorstaande noordoostenwind. Deze wind maakt de buitentemperatuur voor velen nog kouder dan aangegeven.

Opklaringen en vorst

In de loop van de avond en komende nacht zullen op steeds meer plaatsen de bewolking opklaren. Lokaal kan de temperatuur dalen tot het vriespunt, waardoor vorst mogelijk is. Het is raadzaam om rekening te houden met gladheid op de wegen.

Bewolking en zonneschijn

Het weerbeeld voor morgenochtend toont mogelijk hardnekkige bewolking, maar in de loop van de middag breekt de zon op steeds meer plaatsen door. De temperaturen zullen rond de 7 of 8 graden liggen, vergelijkbaar met vandaag. Het is raadzaam om de weersvoorspellingen in de gaten te houden voor eventuele veranderingen in het weerpatroon.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
89 %
9.9kmh
100 %
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °
za
11 °
spot_imgspot_img