spot_imgspot_img

Amphia ziekenhuis wordt Park Langendijk in Breda

Aan de Langendijk staat momenteel nog het oude Amphia ziekenhuis. Dit maakt deel uit van een nieuw bouwproject. Het project Park Langendijk zal zo’n 270 woningen realiseren in een nieuwe groene woonwijk. Het diaconessenhuis blijft behouden en wordt omgetoverd tot woonruimtes. Het omliggende gebied zal volledig opnieuw ingericht worden met nieuwbouwwoningen.

Groen

De naam van het bouwproject doet al vermoeden dat het een groene woonwijk wordt. De wijk zal zelf ingericht worden als park. De locatie is omgeven door andere parken en ligt dicht bij het Mastbos. Zo kunnen bewoners genieten van de natuur die Breda te bieden heeft. Het Zaartpark ligt vlak naast Park Langendijk, en zal dan ook verbonden worden met de nieuwe woonwijk.

Historie

Het park zelf zal voorzien zijn van veel begroeiing en een natuurlijke uitstraling hebben. De projectontwikkelaars willen de historie van het gebied hierbij gebruiken. Zo wordt geprobeerd om de oude boomstructuren te laten staan en de al bestaande bomen te behouden.

Om het ziekenhuis te eren en de historie te bewaren, blijft het pand staan. Dit wordt omgebouwd tot een verscheidenheid aan woonruimtes. Daarnaast zal de lage begroeiing in het park voor een groot deel bestaan uit geneeskrachtige kruiden. Om zo te verwijzen naar de geschiedenis waar gezondheid centraal staat. Het gehele project staat daarom in het teken van ‘gezond leven’.

Bouw

Het is de bedoeling dat er ongeveer 270 nieuwe woningen gebouwd gaan worden. De woningen variëren in prijs en grootte en er zullen zowel huur- als koopwoningen zijn. Op deze manier krijg je een verscheidenheid aan bewoners in de wijk.

De woningen komen rondom een plein te liggen, dat waarschijnlijk ‘De Brink’ gaat heten. Dit wordt gezien als het centrale punt in de wijk waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Zoals de plannen er nu voorstaan worden de eerste huizen in 2024 opgeleverd.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
16 ° C
18.4 °
15.1 °
84 %
6.2kmh
89 %
wo
17 °
do
17 °
vr
19 °
za
16 °
zo
18 °
spot_imgspot_img